≫ 

Sve što treba da znate o gostovanju Orlova u Dominikani: Očekivani sastav, kvote i gde je TV prenos

Ilija Stolica bi protiv anonimnog protivnika trebalo da pruži šansu svim igračima koje je pozvao...

  • 6
FSS Foto: FSS

Fudabalska reprezenatcija Srbije ovog ponedeljka od 22 sata igra prvi prijateljski meč na turneji u Severnoj Americi i to protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu.

Seniorski tim je sastavljen od igrača iz domaće Superlige, izuzev Ranka Veselinovića koji nastupa za Vankuver, a na američkoj turneji vodi ih selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica.

- Dočekani smo ovde sa velikim respektom, našu utakmicu predstavljaju s velikim poštovanjem i uvažavanjem. Posebno ističu da je ovo za njih istorijska utakmica, jer nemaju prilike da ugoste evropsku selekciju - rekao je Stolica.

- Imaćemo maksimalno ozbiljan pristup, bez obzira što nam se igrači nalaze na sredini pripremnog perioda. Morali smo takođe da promenimo vremensku zonu i klimu. Ovde smo četiri dana, verujem da ćemo pokazati da smo se adaptirali - dodao je v. d. selektora.

Direktan TV prenos obezbeđen je na kanalima RTS 1 i Arene Sport 1.

“Orlovima” će problem možda biti privikavanje na vremensku i temperaturnu razliku, a očekuje se da priliku dobije većina igrača koja je otputovala na ovu egzotičnu turneju.

Srbija bi trebalo da nastupi u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Petrović - Stojković, Veselinović, Gajić, Urosević - Nišić, Busnić - Vukadinović, Birmančević, Čović - Makarić.

FSS Foto: FSS

Što se tiče protivnika, radi se o totalno anonimnoj selekciji koja je sastavljena od igrača koji nemaju nikakav profesionalni status. Devetorica (od 21 pozvanog) nastupaju u Evropi, i to uglavnom u nižim ligama i klubovima kao što su Novara, Pro Sesto, Koblenc, Boner...

Prema kvotama u vodećim svetskim kladionicama Srbija je apsolutni favorit s kvotom 1,18 na dvojku. Za nerešen ishod kvota je 6,30 dok je na iznenađenje i pobedu domaćina kvota čak 15.

Drugi susret na turneji "Orlovi" će odigrati 28. januara protiv Paname, nakon što je otkazna utakmica sa sleekcijom SAD-a, jer srpski fudbaleri nisu dobili američke vize.

Video: Tumbaković: Moja velika želja je da reprezentaciju približim narodu i obrnuto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA