≫ 

Bajbek probio led, Partizan slavio u trećoj proveri na pripremama u Turskoj

Crno-beli savladali ukrajinsku Desnu sa 1:0 pogotkom francuskog napadača

  • 47

Nije bilo ubedljivo kao u meču sa Zaglebjem, nije bilo ni loše kao protiv Rubina, već negde između, ali dovoljno da Partizan protiv ukrajinske Desne zabeleži drugu pobedu na pripremama u Turskoj - 1:0. Strelac gola za crno-bele je bio Žan Kristof Bajbek, kome je to bio prvi pogodak u dresu tima iz Humske.

Naučili su lekciju fudbaleri Partizana u meču sa Rubinom i nisu dozvolili da im se i protiv Desne dešavaju greške kao u omladinskoj školi, iako je ukrajinski tim i fizički jači i već duboko u pripremnom periodu.

Stanojević je ovoga puta rotirao postavu u odnosu na meč sa Rusima, te su "rezervisti" koji su tada odigrali samo pola časa igre sada počeli utakmicu i bilo je daleko bolje i ubedljivije.

Partizan je čvrsto  držao poziciju od početka utakmice, bio agresivan i na protivnika i na loptu, kontrolišući prostor na polovini Desne, u kome su lako sekli lopte i započinjali ofanzivnu tranziciju.

I sve je bilo sasvim dobro do poslednje trećine terena, Stanojevićev tim je držao loptu u posedu, imao kontrolu nad dešavanjima na terenu, ali je u nekoliko situacija, kada je trebalo odigrati završni pas ili naći "rupu" u defanzivnom bloku Desne ili brzao ili, pak, birao loša rešenja.

Otuda samo jedna dobra, prava prilika tokom prvih 45 minuta, koju je centralnom defanzivcu Igoru Vuijačiću iz prekida pripremio mladi Nemanja Jović, ali je udarac sa druge stative bio neprecizan.

Što se odbrambene faze igre tiče, iako nije imao na raspolaganju klasičnog levog beka, već je tu ulogu obavljao vezista Aleksandar Lutovac, Partizan je delovao sasvim dobro, onemogućivši korpulentnim igračima Desne da ugroze Vladimira Stojkovića.

Čak i u situacijama kada su napadi Ukrajinaca mirisali na opasnost, obično su dolazili kao posledica grešaka u postavljaju ili pasu crno-belih, a ne izgrađenih, smislenih akcija.

Partizan - Desna, pripreme Turska

Foto: Arena Sport

U nastavku ukrajinski trener je promenio gotovo ceo sastav, dok je Stanojević još 15-tak minuta na terenu ostavio postavu iz prvog dela. Bilo je jasno već u prvim minutima da je kvalitet na strani crno-beli i da mnogo lakše kombinujui pred golom rivala nego što je to bio slučaj u prvom delu.

Desna je jedva uspevala da se izbori sa pritiskom tima iz Humske i bilo je samo pitanje momenta kada će odbrana "pući".

Upravo se to dogodilo u 54. minutu, posle sjajne akcije Sume i Lutovca na levoj strani, posle čega je usledio povratnio pas za Žana Kristofa Bajbeka, koji je sa desetak metara levom nogom pogodio prvenac u dresu Partizana.

Ubrzo je trener crno-belih promenio gotovo ceo sastav, potom i zarotirao bekove, pošto se na terenu prvi put pojavio i Aleksandar Miljković (Živković prebačen na levu stranu) i osetilo se to u igri.

Partizan više nije bio tako ubedljiv, pojavio se problem sa iznošenjem lopte sa sopstvene polovine, sa organizacijom napada, tranzicija je značajno usporena i uglavnom se birao pas unazad.

I u takvim okolnostima crno-beli su imali dobru situaciju preko Bibrasa Natha, ali je Izraelac, umesto udarca iz neposredne blizine, odlučio da "zalomi" čuvara i pogrešio.

Imali su i Ukrajinci jednu solidnu priliku u smiraju meča, no, lopta je posle traljavog udarca srećno prošla pored stative.

Video: Trening Partizana po strahovitom pljusku u Antaliji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. januar 2021 | 15:56

    Леви победили десне...ето и то је могуће на припремама

  • Sale

    25. januar 2021 | 14:46

    Jel može neke vesti o Partizanu a da vi gani ne smrdite po komentarima, stvarno ste iskompleksirana bagra od navijača da nema dalje

  • Nscz

    25. januar 2021 | 15:19

    1-0 Za Srpskog sampiona strelac Nemanja Milunovic 15-ti minut. Evo ja cu izvestavati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA