≫ 

Poraz Čuke u Turskoj, bivši trener Dinama nadmudrio Brđane

Srpski tim izgubio od Dnjepra rezultatom 2:0

  • 0
Čukarički

FOTO: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su u trećoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Turskoj od ukrajinskog Dnjepra rezultatom 2:0 (2:0).

Tim koji sa klupe vodi bivši trener zagrebačkog Dinama Igor Jovićević pitanje pobednika rešio je već u prvom poluvremenu, i to potpuno zasluženo, dok će Brđani priliku za popravljanje utiska imati u četvrtak kada protiv ruskog Sočija igraju "generalku."

Prvo poluvreme definitivno je izgledalo kao da je u pitanju borba za bodove. Videli smo bespoštedne duele na obe strane, neki su možda čak bili i za žute kartone - s tim da su igrači Dnjepra za nijansu bili grublji.

Za razliku od meča sa Mariborom, Brđani su se protiv Dnjepra mučili prilikom organizacije igre u napadu. Otuda i ne čudi samo jedna poluprilika u 18. minutu kada je Savić šutirao preko gola sa nekih 20-ak metara.

FK Čukarički - FK Dnjepar

Foto: FK Čukarički

Dnjepar je lako izlazio na kraj sa presingom Čuke, u tih prvih 45 minuta odlikovala ih je dobra tranzicija,a do prvog gola su došli u 25. minutu.

Bila je to uigrana akcija iz kornera,lopta je išla na prvu po zemlji, te je ubrzo završila u mreži Belića koji je istu samo ispratio pogledom - 1:0.

Dva minuta kasnije mogli su i do drugog gola, takođe posle uigrane kombinacije. Trener Jovićević je reagovao sa klupe i rekao fudbalerima šta da igraju prilikom izvođenja auta na desnoj strani, ali je taj završni šut izblokirao Šapić.

Nije Čula zaslužila da ima dva gola zaostatka pred odmor. Međutim, bukvalno u poslednjim sekundama lopta je nekog pogodila u ruku u kaznenom prostoru i Ukrajinci su bili sigurni sa bele tačke - 2:0.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo kada je u pitanju Čuka, barem što se tiče igre u napadu. Ulaskom Mijailovića Brđani su malo bolje delovali na sredini terena, a u međuvremenu su upravi zapretili preko Kovača. Ipak , njegov šut sa distance odbranio je golman Dnjepra.

FK Čukarički - FK Dnjepar

Foto: FK Čukarički

Čukarički je najbolju priliku na meču imao u 64. minutu. Savić i Kamenović su kombinovali na levoj strani, ovaj poslednji je ubacio u peterac gde je loptu uhvatio Jovanović - ali je šutirao tik pored stative.

Brđani su do kraja imali terensku inicijativu, u dva navrata su imali obećavajuće napade, ali se rezultat nije menjao. Doduše, i Dnjepar je u 85. imao opasan napad kada je Belić napustio gol i presekao akciju, dok je i Lukić u 88. sjajno tukao sa ivice kaznenog prostora. Ipak, golman Dnjepra je izbacio u korner.

Čukarički je utakmicu počeo u sledećem sastavu: Belić, Stevanović, Ostojić, Šapić, Tošić, Kovač, Docić, Pantić, Vidosavljević, Savić, Jovanović. Ušli su još: Mijailović, Kamenović, Lučić, Rakonjac, Lukić, Ćirković, Drezgić, Kovačević, Petković.

Video: Komična scena u Surudlici: Pogledajte gol Čukaričkog posle indirekta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA