≫ 

Zvezda htela da me vrati, izabrao sam Čuku: Intervju sa tvorcem čuvenog preokreta u večitom derbiju

Milan Savić je u junu 2018. u dresu omladinaca Zvezde postigao het-trik protiv Partizana za preokret od 3:0 do 3:4 * Sada je velika uzdanica Brđana u borbi za Evropu

  • 3
Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Pirpremene utakmice Čukaričkog u Turskoj verovatno su umnogome otvorile oči stručnom štabu Brđana na koga koliko mogu da računaju, a jedan od fudbalera koji bi mogli da obeleže prolećni deo šampionata je krilni vezista Milan Savić.

Momak iz Bijeljine fudbalski je praktično prohodao u Crvenoj zvezdi, ali je posle epizode u Belgiji pre godinu dana zvanično pojačao redove Čuke. Nedovoljna spremnost, zatim i korona, uslovili su da Savić ne pokaže sav svoj talenat - ali čini se da u skorijem periodu dolazi i njegovih "pet minuta."

- Nisam igrao u Belgiji u poslednjih sedam, osam meseci i u decembru 2019. sam stigao u Čukarički. Nisam na početku nešto bio ni u kondiciji, trebalo mi je malo više vremen da se prilagodim. Zatim je usledila i pauza od dva meseca zbog korone, dodatno sam se spremao i kada sam se konačno vratio sve je krenulo nabolje. Prezadovoljan sam ekipom, klubom i rezultatima koje smo imali iza sebe. Što se mene tiče, uvek mogu bolje i to moram da budem. Kako je sve inače išlo ranije, zadovoljan sam kako se sada odvija u Čukaričkom. Počeo sam da budem sve bolji i bolji - rekao je Savić na početku razgovora za Telegraf.

U Belgiju je neočekivano otišao iz Zvezde, pogotovo što su na Marakani polagali velike nade u momka koji je sa tri gola Partizanu doneo onaj istorijski preokret i titulu. Međutim, utisak je da je tamo preko samo izgubio vreme.

- Da sam ja to znao na početku, nikada ne bih ni otišao - rekao je Savić kroz smeh i nastavio: - U Zvezdi sam od 12. godine bio sve do 18. Te poslednje sezone smo uzeli titulu posle, čini mi se, pet godina pauze. Ta sezona mi je bila najbolja u Zvezdi, stvarno je bilo dobrih utakmica. Nisam se ja nešto ni bavio ponudama tada, ali je došlo do toga da je stigla ta iz Belgije.

- U tom trenutku nisam bio siguran hoće li za mene biti mesta u prvom timu. Zvezda je veliki klub, tada baš i nisu gurali klince. Nisam imao neku sigurnost. Zatim sam otišao u Mehelen. Bio sam ja zadovoljan, imao sam dobre uslove, mislio sam da ću igrati jer je to liga za mlade igrače. Malo je to krenulo sve nizbrdo sa tim menadžerom, tako je to u fudbalu, i samo sam tonuo.

Otkrio je i da ga je Zvezda htela nazad, pre nego što je potpisao za Čuku.

Milan Savić Foto: Telegraf

- Iskreno, kad sam dolazio u Čukarički pre toga sam seo sa ljudima iz Zvezde. Oni su čuli da sam slobodan igrač i da imam čiste papire. Bio sam na sastanku sa Aleksandrom Lukovićem, ideja je bila da igram šest meseci u Grafičaru i da pređem u prvi tim ako budem zadovoljio..  Rekli su mi da bi bilo lepo da ja dođem kod njih, da me znaju, da sam njihovo dete i da bi trebalo da nastavim tamo gde sam stao. Nisu mogli da veruju da sam otišao, jer sam bio jedan od boljih igrača. Onda sam razmislio! U Zvezdi sam proveo šest godina i teško bi bilo da se vratim na staro. Lepo mi je bilo, ne mogu da kažem, ali kada sam dobio poziv Čuke - nisam oklevao. Nisam pogrešio i ne kajem se - jasan je Savić.

Zanimljivo, prvi gol u dresu Brđana postigao je upravo protiv Zvezde.

- Bio sam srećan u jednu ruku, dok je s druge to bio klub koji mi je dao sve. Došao sam sa 12 godna, nije lako doći u Beograd i igrati u Zvezdi. Mnogi su to želeli, a mi nismo uopšte znali da je to tako teško. Kasnije se setiš toga i znaš da je malo teže.

Prisetio se Savić i te utakmice za titulu prvaka u omladinskoj ligi, kada je Zvezda gubila 3:0 i na poluvremenu došla do 4:3 zahvaljujući upravo njegovom het-triku.

- Pre toga je bila utakmica sa Čukaričkim. Rakonjac je dao gol za Čuku, potom ja dva za Zvezdu i pobedili smo sa 4:1. Onda je došao taj meč za titulu, utakmica nije mogla gore da krene, jer smo gubili 3:0 na poluvremenu. Niko nije mogao da veruje da će tako biti, imali smo kvalitetniji tim. Na poluvremenu nam je trener Lešnjak dao motivaciju. Rekao je da veruje u nas i da ćemo sigurno pobediti. Retko da sam kad imao boljeg trenera od njega... Posle toga smo izašli i preokrenuli na 4:3. To je najlepša utakmica u karijeri. Verujem da će biti lepših, ali za sada je ova. Titulu osvojiti protiv Partizana, preokrenuti sa 3:0 na njihovom terenu, to je stvarno nešto. Pogotovo što ih relativno nismo tamo ni dobijali.

Stiče se utisak da je logično bilo da posle tog meča bude prekomandovan u prvi tim.

- Ja sam Zvezdino dete, svake sezone sam igrao. Davao sam mnogo golova, bilo je nas tri-četirti igrača koji smo predvodili tu generaciju i uvek je bilo razgovora za prvi tim. Bio sam i igrač generacije 2017. godine, to je mnogo teško jer su saigrači birali. Svi se bore, ali kada te igrači izaberu znaš da je to uspeh. Iskreno, negde sam se i kajao jer sam verovao da mogu da napravim nešto. Ceo život sam tu, ipak je najlepše kad si kod kuće. Kad kreneš svi te pamte i ne moraš da se dokazuješ. Verovao sam, nije mi se ostvarilo, ali to je što je. Biće bolje.

Savić ističe da se konkurencije u Čukaričkom ne plaši, raduje ga što je Čuka klub gde imaš svu slobodu da igraš i napreduješ i veruje da Brđani mogu do Evrope na leto.

- Bilo je tu nekih kikseva, za mene su tu oni protiv Proletera i Spartaka. To mi je ostalo u glavi, ne mogu da ih izbacim. Ali imali smo mnogo dobrih trenutaka. Na početku smo imali samo jedan poraz u devet mečeva, onda smo i posle Proletera i Spartaka napravili jedan niz i te kasnije utakmice pred kraj smo odigrali fantastično. Zaslužujemo sigurno to četvrto mesto, ali je šef rekao da se ne zadovoljavamo time i da gledamo unapred. Što je i normalno, jer je Čukarički veliki klub. Jesu nam svi blizu, ali ja se nadam da će ovako ostati. Ako ne i bolje.

Što se tiče reprezentacije, Savić brani boje Bosne i Hercegovine.

- Počeo sam od U 15, a kada sam igrao za U 17 bilo je nekih priča da pređem za Srbiju. Ja sam u tom trenutku razmišljao da sam rođen u Bosni i da treba da igram za svoju državu. Sada sam u U 21 bio sam u svakoj selekciji, zadovoljan sam reprezentacijom. Ja se nadam i pozivu u "A" tim ako bude bilo sve kako treba i ako budem davao sve od sebe. Mislim da će se to kad-tad dogoditi.

U trenutku kad ni jednima ni drugima ne odgovara, Inter i Milan sastaće se večeras (20.45) u četvrtfinalu Kupa Italije. Serija A za oba tima je prioritet, ali derbi je derbi. Kvota na Inter je 2,15, iks je 3,45, a dvojka 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter – Milan.

Video: Na Marakani reosnovan Skijaški klub Crvena zvezda!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    26. januar 2021 | 11:57

    Pa normalno da će u čuki, čovek shvatio da treba što dalje bežati od krcunije a i ko još voli udbaše osim ove crveno bele sektaše

  • 3:4

    26. januar 2021 | 11:50

    Nekom su tad bili neophodni bodovi, pa je u poluvremenu postignut dil!

  • Srđan

    26. januar 2021 | 13:08

    Mislim da Milan Savić ima veliki potencijal i sjajnu levu nogu... Srećno momče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA