≫ 

Superligaška Srbija bez završnog pasa, "orlovi" odigrali bez golova sa Dominikanskom republikom

Nula "orlova" uprkos velikoj ofanzivi u Santo Domingu

  • 45
Fudbalska reprezentacija Srbije FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz srpske Superlige, uprkos ofanzivi i agresivnoj igri nije uspela da slomi otpor selekcije Dominikanske republike, pa je prijateljski susret u Santo Domingu završen bez golova.

Nisu se igrači iz srpskog šampionata pokazali loše, imajući u vidu da im je ovo prva utakmica na turneji i pod palicom vršioca dužnosti selektora Ilije Stolice. Jednostavno, nije bilo ideje u završnici, nije bilo pasa koji bi doneo prevagu i rezultirao loptom u mreži.

Najsvetlija tačka "orlova" svakako je bio Veljko Birmančević koji je tokom čitavog susreta bio veoma agilan po strani, te je sa nekoliko sjajnih prodora pokretao opasne akcije, ali ni to nije bilo dovoljno da se slomi otpor protivnika.

Teren nije bio u najboljem stanju, lopta je pri običnom dodavanju poskakivala, ali su naši uspevali da izrade nekoliko dobrih napada u prvih 15 minuta, sve izgrađujući sa krila.

Vukadinović i Birmančević su se pokazali veoma dobro, probijali su po stranama, a Vukadinović je i imao prvu priliku već nakon 10 minuta igre kada je probio po desnoj strani, probacio protivniku kroz noge i sa ivice kaznenog prostora pogodio suprotni ugao gola Dominikanske republike. Nažalost, gol je bio poništen zbog Lukića koji je stajao ispred golmana i u nedozvoljenoj poziciji.

Fudbalska reprezentacija Srbije FSS

Nastavila se inicijativa naše selekcije uz nekoliko pretnji protivniku, ali je konstantno nedostajao završni pas i dodir, tako da nije bilo promene rezultata do kraja prvog poluvremena.

Može se istaći i da je domaćin imao jednu dobru šansu odmah na startu susreta, ali je Romero, nakon što je iskoristio zbunjenost naše odbrane, lobom prebacio golmana Petrovića, ali nije pogodio okvir gola, tako da su "orlovi" mogli da odahnu.

I u drugom poluvremenu je bila slična situacija, samo što je Srbija izgubila momentum, čini se. Kružila je oko kaznenog prostora, ali nikako nije bilo završnog pasa, pa je golman Diaz bio na oprezu, ali bez prevelikog posla.

Nekoliko čarki obeležilo je prvih 20 minuta drugog dela igre, kao i nekoliko dobrih prodora Birmančevića, ali je svaki takav napad završavao otklonjeno opašnošću.

Kružili su naši oko protivničkog gola... I kružili... I kružili... Ali, nije bilo rezultata uprkos velikom trudu.

U noći između četvrtka i petka, Srbija će odigrati naredni prijateljski susret sa selekcijom Paname.

Dominikanska Republika - Srbija 0:0

Stadion: Feliks Sančez Gledalaca: Bez prisustva publike Sudija: Vilijams Anderson (Portoriko)

Srbija: Petrović, Vlalukin (od 46. Čović), Veselinović, Mićević, Urošević, Pejić, Tufegdžić (od 46. Aksentijević), Nišić (od 85. Busnić), Vukadinović (od 70. Aleksić), Birmanjčević, Lukić (od 46. Makarić).

Dominikanska republika: Diaz, De la Kruz (od 77. Vajdenbah), De Lukas, Rejer, Lovernj (od 68. Nunjez), Modesta, Eredia (od 51. Gonzalez), Pineda (od 51. Natalući), Romero (od 68. Lorenco), Azkona (od 68. Vaskez).

Fudbalska reprezentacija Srbije FSS

Tok meča:

90+4 minut - Kraj susreta. "Orlovi" odigrali bez golova protiv Dominikanske Republike.

90+3. minut - Posle još jednog prekida, Srbija ne uspeva da zapreti golu. Bližimo se kraju meča.

85. minut - Iz igre izlazi Nišić, a ulazi Busnić. Igra je sada isprekidana faulovima, što ide na ruku domaćinu koji je pod konstantnom opsadom.

81. minut - Ponovo Birmančević probija po strani i upuće jednu dobru loptu na drugu stativu gde je Aleksić taman toliko zakasnio da je zakači i pošalje je pola metra pored gola.

72. minut - Još jedna pauza za osveženje.

70. minut - Igra se jače i to uslovljava nešto nervozniju situaciju na terenu. Još jednom čarke. Vukadinović izlazi iz igre, ulazi Aleksić.

61. minut - Srbija kruži oko šesnaesterca protivnika, ali golman Diaz nema mnogo posla. Birmančević je najagilniji, ima nekoliko veoma dobrih prodora, ali se sve to završava intervencijom odbrane protivnika i loptom daleko od opasnosti.

50. minut - Kontra napad Dominikanske Republike četiri na dva, ali domaća selekcija nije uspela da zapreti više od centaršuta koji je usledio u petarac gde niko nije uspeo da ga iskoristi.

49. minut - Dobra prilika za Srbiju iz prekida - sa nekih 20 metara Birmančević je lepo gađao, ali je golman stigao u desnu stranu i sprečio komplikacije za domaćina. U igri je Makarić umesto Lukića, Čović umesto Vlalukina i Aksentijević umesto Tufegdžića.

45+1. minut - Sudija je svirao kraj prvog dela igre. Srpska selekcija je imala više od igre, nekoliko dobrih prilika, ali je falio završni dodir za promenu rezultata. Ovako, idemo sa nulom na pauzu.

39. minut - Inicijativa Srbije je nešto slabija, ali i dalje prisutna, a Eredia je posle jednog faula Veselinovića blizu korner zastavice pokušao direktno na gol - Petrović je intervenisao.

30. minut - Pola sata igre je iza nas - Srbija je dosta bolji protivnik, ali nije uspela da iskoristi dosta dobre napade i talas ofanzive, tako da je usledio nešto mirniji period utakmice.

28. minut - Jedan od retkih prilika Dominikanske republike nakon prekida, ali nije bilo previše opasno pošto je lopta otišla daleko od stative.

25. minut - Pauza za osveženje, trenutna temperatura u Santo Domingu je 30 stepeni i prilično je toplo iako duva blag vetar.

20. minut - Teren u Santo Domingu je dosta neravan, ali se opsada gola domaćina ne prestaje. Gol visi u vazduhu.

14. minut - Odličan prodor Birmančevića sa leve strane - ušao je skroz do ivice peterca, ali njegov šut odbranio Diaz. Srbija mnogo bliža golu.

10. minut - Poništen gol Srbije! Miljan Vukadinović je napravio sjajnu fintu na desnoj strani, probacio beku Dominikanske reprezentacije kroz noge, a onda sa ćoška kaznenog prostora pogodio suprotni ugao, ali je sudija procenio da je Lukić, koji je bio u ofsajd poziciji, zasmetao golmanu.

7. minut - Prva velika prilika na meču za domaćina. Romero je iskoristio zbunjenu reakciju srpske odbrane, došao do lopte i prilike da postigne pogodak, ali nije dobro prebacio golmana Petrovića, tako da je ostalo 0:0.

5. minut - Rastrzana igra na obe strane na startu. Obe selekcije preskaču sredinu i ne uspevaju da povežu više od tri pasa ukoliko se igra van defanzivne linije.

1. minut - Utakmica je počela. Srbija je od prvog minuta istrčala u sastavu: Petrović, Vlalukin, Veselinović, Mićević, Urošević, Pejić, Tufegdžić, Nišić, Vukadinović, Birmančević i Lukić.

Na klupi su: Gordić, Popović, Jevremović, Gajić, Aksentijević, Stevanović, Stojković, Andrejević, Busnić, Aleksić, Makarić i Čović.

Protivnik je u sastavu: Diaz, De La Kruz, De Lukas, Bosko, Rejes, Lavernj, Modesta, Eredia, Pineda, Romero i Askona.

Pre meča:

Odlazimo sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih četiri - pet dana zajedničkog boravka, izjavio je Ilija Stolica, selektor mlade fudblaske reprezentacije Srbije zadužen za A tim.

Igrači su se okupili u krug nakon poslednjeg treninga pred susret, zagrlili se i glasno uzviknuli "Srbija", pa je jasno da će dati sve od sebe da naprave što bolji rezultat protiv narednog protivnika.

Video: Vlahović: Idemo na pobedu u Turskoj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    26. januar 2021 | 00:49

    Dve banana republike odigrale bez pobednika.

  • PARTIBREJKER

    25. januar 2021 | 23:27

    Zasto su morali prevaliti toliki put za utakmicu. Mogli su igrati i protiv male Krsne. Mozda nema 36 stepeni ali bi isto bila jaka provera pred kvalifikacije

  • Srbin

    25. januar 2021 | 22:54

    Neznam cemu sluzi ova turneja koja kosta brdo para, niti kakvi protivnici niti kakvi mi zacinjeno sa sve komentatorom koji pored Ramadanija ima i on svojih igraca u reprezentaciji. Jos da donesemo i malo korone i nekog novog soja virusa i milina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA