≫ 

Mama mia kakav derbi: Crveni, svađe, povreda sudije, gol u 97. minutu i pobeda Intera nad Milanom!

Eriksen je dokazao da je vredan pažnje i minutaže, a od danas i da je igrač odluke.

  • 4
Inter MIlan Foto: Tanjug/AP

Nije pitanje šta se sve desilo u milanskom derbiju, nego šta nije. Sve smo videli - golove, crvene kartone, velike svađe i najavu tuče, povredu sudije i pogodak Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca u sedmom minutu nadoknade za pobedu Intera nad Milanom od 2:1 i prolaz u polufinale Kupa Italije.

Pa, krenimo redom.

Prva stvar koja je najavila spekatkl jeste pogodam Zlatana u 31. minutu. Iskusni švedski napadač je primio jedan odbitak na ivici kaznenog prostora, napravio nekoliko koraka uz fintu šuta, a onda gađao levi, suprotni ugao i kroz noge Aleksandra Kolarova pogađa za vođstvo Milana.

To je bio samo uvod u ono što sledi, a ono što je usledilo je sadržalo i Ibru. Ofanzivac Milana je ušao u sukob sa Romeluom Lukakuaom - prvo je nastala rasprava, a onda je Ibrahimović glavom odgurnuo bivšeg saigrača iz Mančester junajted, što je totalno uzburkalo strasti i dovelo do toga da fudbaler Milana vređa protivnika i zove ga u tunel da raščiste stvari pošto se sve desilo u 45. minuti.

Malo je reći da je Lukaku poludeo, jurio je i tražio rupu između igrača koji su ga odvlačili iz te situacije, a sudija Valeri je podelio obojici žute kartone.

Koliko je taj momenat bio uzbudljiv, toliko je bio bitan za nastavak duela pošto je u 58. minutu, u nadi da će uspeti da stigne i otme mu loptu, Ibrahimović sa leđa faulirao upravo Kolarova i zaradio isključenje.

Kao u staroj dobroj reklami za kućne preparate - to nije sve - Barela u 70. minutu biva fauliran u šesnaestercu nakon čega VAR odlukom Inter dobija penal. Lukaku, posle toliko emocija koje je potrošio na svađu sa Zlatanom, preuzeo je odgovornost i pod prečku poslao loptu za 1:1.

Kakav je to milanski derbi ukoliko sudija ima lagan posao. Valeri ne samo da nije imao lagan posao, već se 15 minuta pre kraja uhvatio za ložu, te je morao četvrti arbitar da uđe umesto njega i odsudi meč do kraja.

Posle svega što se desilo, sasvim prirodno je bilo da vidimo nadoknadu od 10 minuta, a onda stiže šok za sve prisutne u sedmom minutu nadoknade. Bukvalno sve, pa čak i Kontea. Kristijan Eriksen je izveo perfektan slobodan udarac i pogodio za veliko slavlje Intera i neku novu notu u njegovom rezimeu. Danac je dokazao da je vredan pažnje i minutaže, a od danas i da je igrač odluke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA