≫ 

"Mesi iz Salenta" je Zvezdin 3,5 godine! Srpski šampion platio milionsko obeštećenje, zna se i plata

Italijan stiže u Antaliju na lekarske preglede i promociju u dresu srpskog šampiona

  • 29
Filipo Falko

Foto: Profimedia

Posle višenedeljnih nagađanja saga je gotova. Filipo Falko (28) je novi fudbaler Crvene zvezde koja će na pripremama u Antaliji ozvaničiti dovođenje ofanzivnog fudbalera Lećea.

Srpski šampion će platiti Italijanima milion evra na ime obeštećenja za Falka i to u tri rate, a igrač će potpisati ugovor na tri i po godine i mesečno će na Marakani zarađivati 50.000 evra. 

Imaće i određene bonuse u zavisnosti od rezultata (za plasman u Evropu), ali oni će biti maksimalno u visini godišnje zarade (do 500.000 evra).

Hteli su crveno-beli Simonea Ederu, proveli nekoliko nedelja u pregovorima sa nekadašnjim mladim reprezentativcem Italije i članom Torina, ali nikada nisu dobili "da" od fudbalera, kojem se verovatno ne dopada ideja da u 23. godini zameni Seriju A za srpsku Superligu, iako ne igra u svom klubu.

S druge strane Falko, "Mesi iz Salenta" kako ga zovu italijanski mediji, neće ostvariti san da upozna pravog Mesija i zaigra sa njim u istom timu, ali će posle godina u drugoligaškom fudbalu videti Ligu Evrope i februarske dvoboje sa Milanom u 1/16 finala ovog takmičenja.

Falko bi u četvrtak trebalo da otputuje direktno u Tursku gde se crveno-beli pripremaju i da tamo prođe lekarske preglede i potpiše ugovor sa srpskim šampionom.

Italijan je četvrto zimsko pojačanje crveno-belih posle Slavoljuba Srnića, Aksela Bakajoka i Seku Sanoga, koji je otkupljen pre nekoliko dana od saudijskog od Al Itihada i potpisao dvogodišnji ugovor.

Video: Bakajokov debi za zaborav: Najveće pojačanje izvedeno iz igre posle 20 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    27. januar 2021 | 15:49

    Ma pisite sta xocetee i rokajtee minusee..Odlican igrac dobrodosao majstoreee..

  • Detelinarac

    27. januar 2021 | 13:16

    Plata godisnja 600.000 i dok dodas poreze i doprinose i sve te dazbine dodje vam na 950.000 ili ti 1.000.000... na to jos 1.000.000 na ime obestecenja, dakle za 3.5 godine ce kostati 4.500.000 eura Zvedu.... to bre Terzo doktore madjije!!!!!! Tekuci troskovi od ove godine 35 milki, minimum

  • duci

    27. januar 2021 | 15:06

    Sta god dolazi iz Italije moze nije bitno koliko kosta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA