≫ 

Još jedan igrač Partizana hoće samo u "lige petice": Kameruncu smeta pravilo o strancima u Superligi

Maki Banjak ispričao i zašto nije uspeo da se probije u Barseloni...

  • 7
maki banjak

Foto: Arenasport

Saša Zdjelar je pre nekoliko dana prvi povukao nogu i rekao da bi u slučaju odlaska iz Partizana mogao da se preseli samo na zapad Evrope u "lige petice", a njegov plan sličan je onom koji ima i defanzivac crno-belih Maki Banjak.

Kamerunac je prošlog leta stigao iz slovenačke Olimpije, ali još uvek ne može da se iznese pravi sud o tome jeste li ili nije opravdao očekivanja. Jedno je sigurno, Banjak ima svoj zacrtan plan i cilj u karijeri.

- Želim da se vratim u neku od top pet evropskih liga. Kad si jednom bio gore, logično je da uvek težiš da se vratiš. Ne znam gde, ali svakako mi je to jedan od ciljeva. Siguran sam da je Partizan značajan stepenik ka tome - rekao je Banjak u intervjuu za "Večernje novosti".

Potom se priselio i vremena dok je nastupao za Barselonu.

- Mnogo je igrača iz te moje generacije koji su napravili ozbiljne karijere. To su Keita Balde, Adama Traore, Sandro, Patrik... Imao sam šansu da se probijem u Barseloni, ali je bilo vrlo teško. Imao sam 19 godina, a kada si u konkurenciji sa Pikeom, Maskeranom i ostalim asovima, teško je probiti se - ističe Banjak.

Kamerunac smatra i da je pravilo o ograničenju stranaca na četiri loše za srpski fudbal.

- Ne sviđa mi se to pravilo oko broja stranaca. Često je teško iskombinovati, siguran sam da bi i liga bila jača sa većim brojem inostranih fudbalera - poručio je Kamerunac koji govori francuski, španski, katalonski, engleski i malo portugalski jezik, ali srpski još nije naučio.

Banjak je otkrio i da je , kada je odlazio u domovinu, poneo veliki broj dresova Partizana.

- Odneo sam oko 45 dresova sada kad sam išao na odmor. Mnogo više ljudi sada zna i poštuje Partizan. Broj tri sam izabrao kao znak moći, ne znam kako bih to tačno objasnio po onome što piše u Bibliji - zaključio je Maki Banjak.

Video: Mat u dva poteza: Banjak savršeno proigrao Holendera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    27. januar 2021 | 13:06

    Једино у 5 лигу те лиге 5...циркус од залеђеног лавора...

  • Zulender 2

    27. januar 2021 | 13:55

    Iz Barse otisao u Austriju, pa Slovenija, pa Srbija, i hoce u vecu ligu. Druze, sledeca ti je Rumunija, pa m Makedonija i na kraju Albanija...

  • Дража

    27. januar 2021 | 13:37

    Хоће, ко Здјелар и Асано 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA