Rat Barse i PSŽ-a zbog Mesija: Laporta pobesneo, pokreće postupak kod FIFA

Kandidat za predsednika Barse ističe da Parižani ne poštuju klub sa Nou Kampa

  • 3
Barcelona, Athletic Bilbao Foto: Tanjug/AP

Barselona se nalazi u teškoj situaciji, klub je pred finansijskim kolapsom, na izlaznim vratima je glavna zvezda tima Lionel Mesi, ekipa se muči u svim takmičenjima ove sezone, a trenutno nema ni zvaničnog rukovodstva, jer su izbori zakazani za 7. mart.

Đoan Laporta, jedan od glavnih kandidata za novog predsednika Barse, izašao je pred medije i tim povodom se dotakao aktuelne situacije oko Lionela Mesija, koji je već počeo da uči francuski jezik, kao i ostali članovi njegove porodice, što je shvaćeno kao korak ka potpisivanju za PSŽ na leto.

Podsetimo, Mesiju na leto ističe ugovor i moći će da bira gde će da nastavi karijeru, a novi klub neće morati da plaća obeštećenje za njega.

- Barsi su hitno potrebni predsednik i odbor za donošenje odluka. To svi znaju. Klub mora da bude u mogućnosti da Mesiju da dobar predlog, kako bi ga razumeo i prihvatio. Razumeo bih svaki Leov odgovor. On mora da zna kakva je situacija u klubu i ovo je hitno.

- Situacija se konsolidije, a on je slobodan da pregovara sa drugom klubom, a Barsa je bez predsednika. PSŽ sebi dozvoljava da javno kaže da želi da potpiše Mesija. Barsa to ne može da dozvoli, jer je to nepoštovanje. A još više što to dolazi od kluba i države koji preskaču pravila. Na ovome takođe moramo da radimo sa UEFA i FIFA - rekao je Laporta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    27. januar 2021 | 16:42

    Dosla maca na vratanca, otimate svima igrace, e sad je dosao dan kad vama otimaju, hvala bogu da je barsa propala, dosta su harali sad ih treba gaziti,

  • BOLE

    27. januar 2021 | 17:54

    U cemu je problem ako Mesi zeli otic u drugi klub. Sta ima Barsa sa njim kad mu istekne ugovor. Bolje da smisle nacin kako vratit ogroman dug od 1,4 mlrd evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA