≫ 

"Nikad više Nemačka, nikad više Bundesliga": Ozil ovim izjavama bacio Turke u trans

Turski velikan predstavio novo pojačanje

  • 9
Mesut Ozil

Foto: Tanjug/AP

Bivši nemački reprezentativac Mesut Ozil (32) predstavljen je kao novi igrač Fenerbahčea, u klubu za koji navija od malena, tako da je sada ostvario svoje snove, a time je i stavio tačku na turbulentnu završnicu karijere u Arsenalu iz kojeg stiže u Tursku.

Ozil je napustio londonski klub posle 8 godina, otišao je posle silnih nesuglasica sa upravom i trenerima, poslednjih godinu dana bili su mu najteži zbog činjenice da uopšte nije igrao, a ove sezone nije ni prijavljen za takmičenja. Klub ga je tako kažnjavao zbog toga što nije hteo da se odrekne velikog ugovora, no to je ipak moralo da se desi kada je Fenerbahče pozvao.

Ozil, koji se proaslavio u reprezentaciji Nemačke, kao što je poznato je turskih korena, pa je konačno dočekao da zaigra u zemlji svojih roditelja - i presrećan je zbog ovakvog razvoja situacije.

- Kada završim jednu epizodu, više se ne vraćam nazad. Želim Nemačkoj svu sreću, ali ja više neću igrati za reprezentaciju Nemačke. To je definitivno! - rekao je na solinom turskom jeziku Ozil i oduševio sve prisutne, dobio čak i aplauz od mnogobrojnih novinara u hali. Većina njih pre pitanja Ozilu nije krila da su navijači Fenerbahčea i izrazili ponos zbog činjenice da su dobili takvog igrača u klubu.

 

Ozil je sa Fenerom potpisao ugovor na tri i po godine, za platu od tri miliona evra, plus bonuse koji mogu ići do 500.000 evra.

Novinari su euforično reagovali svaki put kada bi Ozil pomenuo svoju privrženost Turskoj, odnosno Feneru, a Nemačku isključio iz svih svojih daljih planova.

- Nikada se neću vratiti u Bundesligu - i za ovu izjavu je dobio aplauz.

- Želim da što pre budem na terenu, ali ne mogu vam tačno reći kad će se to desiti - poručio je Ozil, pa opet dobio aplauz prisutnih novinara.

Na kraju, burno je pozdravljena njegova izjava da je od malena navijač Fenerbahčea.

- Oduvek sam navijač Fenera, gledao sam utakmice kada sam bio klinac. Tada su samo Fener i Bešiktaš bili veliki klubovi u Turskoj, a ja sam izabrao Fener - rekao je novi igrač turskog kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA