≫ 

Dinamo nastavio da maltretira Hajduk, Oršićeve majstorije u maksimirskom preokretu

Najveći derbi hrvatskog fudbala opet pripao šampionu - 3:1

  • 3
Croatia Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinamo Zagreba pobedili su večitog rivala Hajduk 3:1 u najvećem derbiju hrvatskog fudbala, i to posle preokreta u režiji igrača utakmice Mislava Oršića.

Sjajni ofanzivni vezni igrač "Modrih" sa dva gola u samo tri minuta je preokrenuo rezultat, dva puta je pogađao gotovo isto mesto gola gostiju, oba puta su to bili neodbranjivi, hirurški precizni udarci u gornji levi golmanov ćošak.

Prethodno, u 6. minutu, Vušković je doneo prednost Splićanima, međutim Dinamo je na čist individualni kvalitet Oršića uspeo da se izvuče iz neprijatne pozicije i do kraja, i uz mnogo sreće, dođe do pobede.

Pogledajte golove Oršića protiv Hajduka.

Nastavak je doneo daleko boju igru gostiju i nekoliko velikih šansi pred golom najboljeg golmana Lige Evrope Livakovića. Uz mnogo sreće sačuvali su "Modri" mrežu, Hajduk je pogodio i stativu, gol je "visio u vazduhu", međutim, posle silne ofanzive Dalmatinaca, ispostavilo se jalove - usledila je kazna.

Tek što je ušao u igru, Lovor Majer je pogodio za 3:1, tim golom ubio borbeni moral igrača Hajduka, a Dinamu doneo lidersku poziciju ispred Osijeka.

Ovo je inače bio zaostali meč 13. kola hrvatskog šampionata.

Splićani, koji su nedavno doveli novog trenera, Italijana Paola Trameyanija, ostali su na petoj poziciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA