"Bilo je pretoplo za igru, teško za kretanje": Urošević locirao uzroke egala Srbije sa Dominikanom

Srpska reprezentacija, sastavljena od superligaških imena, imaće popravni protiv Paname

  • 24
Slobodan Urošević Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena uglavnom od igrača iz Superlige Srbije sutra uveče (jedan sat iza ponoći) odigraće protiv Paname i drugu prijateljsku utakmicu na zimskoj turneji.

Posle remija bez golova protiv Dominikanske Republike duel u Panami biće prilika da se popravi utisak iz prvog meča koji je završen nerešeno 0:0.

Nisu naši fudbaleri oduševili protiv autsajdera po sparnom i toplom vremenu, otud i slabije energetsko izdanje protiv domaćina.

- Nije bilo jednostavno za igru. Ne želim da bilo šta zvuči kao opravdanje, ali postojali su neki objektivni faktori koji su zaista uticali na konačan rezultat - stvarno je bilo pretoplo i samim tim vrlo teško za kretanje po terenu, opet došli smo iz jedne klime u drugu, tek smo ušli iz priprema u takmičarski meč. Ipak i pored svega toga svesni smo da je moralo bolje - rekao je kapiten ove selekcije Slobodan Urošević, prenosi Tanjug.

Bek Partizana najavljuje bolje izdanje protiv Paname.

- Verujem da ćemo protiv Paname imati više prostora za igru, da ćemo koliko toliko biti svežiji i uigraniji pa će samim tim doći i bolji rezutat - rekao je Urošević, osvajač zlatne medalje sa omladinskom reprezentacijom na Evropskom prvenestvu 2013. godine.

Defanzivac crno-belih ističe da je poziv u reprezentaciju shvatio kao veliku čast i privilegiju. Kao i ostali igrači koji se nalaze na turneji.

- Svi momci se osećaju privilegovano što im se eto na ovaj način ukazala jedinstvena prilika u karijeri da nose dres Srbije. Svesni smo da se to posle ove turneje možda više nikada neće dogoditi. Sjajno iskustvo. Svi smo zahvalni na pozivu, kao i Fudalskom savezu koji se izborio da ovu turneju organizuje na najbolji mogući način. Iako to verovatno nije bilo jednostavno zbog brojnih okolnosti - početak klupskih priprema, situacija sa epidemijom virusa KOVID - 19 i slično. Od svega ovoga možemo samo da imamo koristi. Kako mi, tako i naši klubovi. Ostaje da popravimo utisak protiv Paname i da se koliko god je moguće potrudimo da se vratimo u Srbiju sa bar jednom pobedom -  zaključio je Urošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ranko

    27. januar 2021 | 20:00

    Imaju i domaći igrači dušu, a i veliki motiv da nose dres Srbije. Ovo im je jedinstvena prilika, pa možda se neko i dokaže. Videlo se par zanimljivih igrača na prethodnoj tekmi, verujem da će tako biti i protiv Paname

  • Др

    27. januar 2021 | 20:06

    Рђавом............

  • Markiz

    27. januar 2021 | 19:56

    Ne znam čemu ljudi šire neku negativu, turneja je okej i dobra je prilika da se dokažu domaći igrači iz Super lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA