≫ 

Stole mučio Mesija, Barsa izbegla minu u Madridu, preokrenula protiv drugoligaša za prolaz u Kupu

Mesi i De Jong sprečili novu neprijatnost po Katalonce

  • 0
lionel mesi Foto: Tanjug/Ap

Barselona nije sebi dozvolila da doživi sudbinu Reala i Atletika, koji su već završili putešestvije u Kupu Španije, a mogli su Katalonci lako da se provedu kao i najveći rivali. Ipak, Mesi i De Jong su sprečili neprijatnost po goste u madridskom predgrađu Valjehas, gde su slavili 2:1, i to posle preokreta u drugom poluvremenu.

Kuman je shvatio ozbiljnost ovog izazova pa je Valjekanu suprotstavio gotovo najjači tim, o čemu svedoči prisustvo Mesija i Grizmana u ekipi, ali čak ni takva postavka nije pomogla gostima da dođu do laganog trijumfa.

Mnogo muka Kataloncima zadavao je golman Raja, Makedonac Stole Dimitrievski, koji je odbranio nekoliko opasnih šuteva i najzaslužniji je što su mu je mreža ostala netaknuta u prvom poluvremenu. Velike zasluge za to idu i na adresu Crnogorca rođenog u Argentini, Estebana Saveljića, standardnog u postavi ovog španskog drugoligaša.

lionel mesi Mesi se samo ovako može zaustaviti Foto: Tanjug/Ap

Rajo je dugo odolevao protiv favorita, i ne samo što je uspeo da odbija nalete Mesija i družine, čak je i poveo preko Frana Garsije u 63. minutu.

Nova senzaciaj u Kupu Kralja je bila na pomolu!

Ipak, Barsa je uspela da se konsoliduje posle primljenog gola, brzo je izjednačila preko Mesija (66. minut), a onda i izbegla dodatnu dramu u produžecima pošto je sve efikasniji Frenki De Jong preokrenuo rezultat u 80. minutu.

Argentincu, koji je u 15. uzastopnoj sezoni u Barsi upisao gol u svim takmičenjima koje je igrao, psoel meča je pokazao veličinu pošto je ostao na terenu da se fotografiše sa redarima i sakupljačima lopti.

U četvrtfinale su se plasirali još Levante, Viljareal, Betis, Sevilja, Almerija, a još dva tima biće poznata posle duela Navalsarnero - Granada i Alkojano - Atletik Bilbao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA