Bufon komandovao 25 godina mlađem saigraču, Juve se "prošetao" do polufinala Kupa

Legendarni golman dan pre 43. rođendana čuvao mrežu "bjankonera" protiv SPAL-a, ispred sebe imao tinejdžere kojima otac može da bude

  • 2
fk juventus Foto: Tanjug/Ap

Juventus se pridružio Interu u polufinalu italijanskog kupa, pošto je bez ikakvih problema savladao SPAL 4:0, i to sa praktično rezervistima koji su ostavili sjajan utisak u sredu uveče u Torinu.

Niej bilo Ronalda i još nekolicine udarnih Pirlovih audta, ali je zato gol čuvao neprevaziđeni Đanluiđi Bufon, dan pred svoj 43. rođendan!

Điđi je komandovao nekim momcima koji sinovi mogu da mu budu, tu pre svega mislimo na "junoše" Radua Dragušina, 18-godišnjeg Rumuna, i godinu dana starijeg Nikoloa Fagiolija, kome je ovo bio debi za Juve u seniorskoj konkurenciji. 

SPAL je jedini od drugoligaša "preživeo" do četvrtfinala, ali dalje nije mogao, čak ni jači otpor nisu pružili gosti, koje su golovima potukli Morata iz penala u 16. minutu, Frabota u 33, Kuluševski u 78. i Kijeza u 90+4. minutu.

Juventus je igrao u sledećem sastavu: Bufon, Dragušin, De Liht, Demiral (Da Graka 83), Frabota (Aleks Sandro 67), Bernardeski (Di Pardo 46), Fagioli (MekKini 87), Rabio, Remzi, Kuluševski, Morata (Kijeza 67).

Za goste je od starta igrao iskusni srpski internacionalac Nenad Tomović.

Ranije danas Atalanta je u daleko neizvesnijem duelu slomila Lacio 3:1, i to sa desetroicom, pa će u polufinale na boljeg iz meča Napoli - Specija koji je na programu u četvrtak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baron

    28. januar 2021 | 05:54

    Nenad tomovic je usao u drugom poluvremenu, nije bio starter

  • samo iskeno

    28. januar 2021 | 04:21

    Bio je odličan golman, jedan od najboljih u svoje vreme. Sad ga drže u Juvetusu ako kojim slučajem može konačno da osvoji ligu šampiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA