≫ 

Partizan se od Turske oprašta sa dve provere: Crno-beli na terenu protiv Ruha i Sileksa

Prva utakmica se igra u 09.00, a druga u 15.00 časova po srpskom vremenu, uz direktne prenose na Areni sport

  • 3
Trening Partizana FK Partizan.rs/Miroslav Todorović

Pretposlednjeg dana priprema u Turskoj, fudbaleri Partizana će odigrati dva kontrolna meča i to protiv Ruha i Siloeksa. Crno-beli će prvi put na teren od 09.00 sati po srpskom vremenu (11.00 po lokalnom), kada će odmeriti snage sa Ukrajincima, a četiri sata kasnije, preciznije od 13.00 časova (15.00 po lokalnom), sledi duel sa Makedoncima, uz direktan prenos obe utakmice na Areni sport.

U poslednjim proverema pred povratak u Beograd, trener Aleksandar Stanojević neće moći da računa na Nemanju Jovića, koji je dobio jak udarac u utakmici sa Desnom, u ponedeljak, kao i na Nikolu Štulića, koji je povredio koleno na treningu u sredu.

Svi ostali igrači će biti u kombinaciji za sastav, ali neće biti podele na prvi i drugi tim ili mlađe i starije, kako je to obično slučaj, već će na teren dva izbalansirana tima, u kojima će priliku od 30 minuta dobiti i momci iz omladinske škole, ali ne istovremeno.

Od dolaska u Partizan Stanojević je imao plan da oformi tim od 20 fudbalera koji će biti u fokusu i rotaciji, bez podele na prvu i drugu ekipu, kako bi Partizan ui svakom trenutku imao adekvatna rešenja na svakoj poziciji i zdravu konkurenciju i to je i ostvareno. Pride će najjačem sastavu biti priključivani i polako uvođeni u sistem i mladi igrači iz škole, koja će uvek imati prioritet.

Što se samih utakmica danas tiče, prvi rival po rasporedu - Ruh iz Lavova se trenutno nalazi na 12. poziciji ukrajinskog šampionata, svoju prvu pobedu ove sezone je ostvario upravo u poslednje odigranom kolu sredinom decembra. Radi se o ekipi koja je mahom sastavljena od domaćih igrača uz srpskog internacionalca Miloša Stamenkovića, kao i dva Slovenca - Gliha i Zeca.

Poslepodnevni rival - Sileks je takođe osmoplasirani na tabeli u makedonskom šampionatu. U sastavu ima i petoricu srpskih fudbalera, a trener Goran Siumov u igri najčešće koristi sistem 4-2-3-1...

Video: Štulić prevremeno napustio trening crno-belih zbog povrede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zulender 2

    28. januar 2021 | 08:34

    Znaci dve provere, cetiri penala za nogometni klub penaltizan...

  • ilija

    28. januar 2021 | 08:41

    Nemojte mozda im bude previse pa se umore sutirajuci penale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA