≫ 

Natho "pakovao", Holender pogodio: Partizan slavio u četvrtom meču u Turskoj!

Crno-beli imali još dve dobre prilike u meču koji nije obilovao kvalitetom

  • 3

Pobedio je Partizan i u četvrtom meču na pripremama u Turskoj i to ukrajinski Ruh iz Ljvova minimalnim rezultatom - 1:0. Strelac jedinog gola za crno-belke bio je Filip Hpolender u 23. minutu, posle sjajnog pasa Bibrasa Natha.

Nije bilo previše fudbalske lepote u igri Partizana, u prvom meču dana, ali su crno-beli bili kvalitetniji od Ruha upravo za taj jedan gol u prvih 45 minuta, koji je došao kao plod dobre, osmišljene akcije.

Stanojević je odlučio da iskombinuje tim tako da ima balans u oba duela, pa su pred Ukrajince izašli neki od nosilaca igre u jesenjem delu takmičenja, uz momke koji su imali manju minutažu. Takođe, trener crno-belih je isprobao neke jesenas oprobane varijante, u kojima je Miloš Jojić levo krilo, a Filip Holender najistureniji napadač, istina, kao posledica povrede mladog Nikole Štulića.

Sa druge strane, Aleksandar Lutovac je nagrađen za dobar rad na pripremama i dobio je priliku na svojoj poziciji i u tandemu sa novajlijom Markom Živkovićem pokrivao desnu stranu.

Ritam nije bio previše jak, što je i normalno s obzirom na činjenicu da se meč igrao u jutarnjem terminu, nije bilo ni previše situacija pred golovima dva tima. Preciznije, pred Partizanovim golom nije bilo opasnosti, dok su na drugoj strani i Ukrajinci odolevali 20-tak minuta, da bi ih potom pad koncentracije koštao u deliću sekunde.

Upravo je toliko potrebno Bibrasu Nathu da se "skenira" slabost rivala i uputi pravovremeni pas ka Filipu Holenderu, koji je umakao čuvarima i zario loptu pod prečku - 1:0.

Posle toga se uglavnom igralo između dva kaznena prostora, sa malo kobinatorike, ali mnogo jakih duela, koji su uslovili i povrede sa obe strane. Na sreću, ne previše opasne.

U smiraju prvog dela, Partizan je imao još jednu veliku priliku, koju je ponovo režitrao Natho pasom iza leđa odbrane, Lutovac je zaobišao golmana, ali je otišao previše ukoso i šutirao ka praznom golu, gde je jedan od igrača Ruha čekao i sprečio loptu da uđe u mrežu.

Još 15-tak minuta u nastavku je Stanojević ostavio isti stastav na terenu i u tom periodu Natho je "spakovao" još jednu priliku i to ponovo Lutovcu, koji se spetljao pred gol i posle slabijeg prijema otežao sebi situaciju, Uspeo je potom da uputi udara, ali je lopta prošla pored gola,

Ulazak mladih Milovanovića i Vlahovića, kasnije i Baždara doneo je neka pomeranja na terenu, ali i u jednom trenutku podigao je ritam igre Partizana. Imali su u tom periodu igre crno-beli još jednu priliku posle prekida, kada je šutirao Vujačić, no, lopta je pogodila u blok,

Ubrzo su i Ukrajinci promenili ceo sastav i to se osetilo, u završnici su bili više "na lopti", više na polovini Partizana, ali su ostali nedorečeni u poslednjoj trećini terena, te je minimalno vođstvo crno-belih ostalo na snazi do kraja.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA