Čukinim klincima prija Rudar, posle ukrajinskog pao je i crnogorski

Brđani bolji od tima iz Pljevalja rezultatom 2:0

  • 0
FK Čukarički

Foto: FK Čukarički

Mladim fudbalerima Čukaričkog očigledno prija da igraju protiv Rudara na pripremama u Turskoj! Posle onog ukrajinskog (Šahtjor) koji su dobili sa 6:0, Brđani su lako izašli na kraj i sa crnogorskom iz Pljevalja - 2:0 (1:0)!

Strelci za srpski tim bili su Andrej Đukić  u 37. i Mihajlo Baić 82. minutu - uz napomenu da je rival igrao u kombinovanom sastavu!

Brđani su imali inicijativu od starta meča, a prvu priliku već u četvrtom minutu, kad je Spasojević umakao odbrani Rudara, ali je njegov šut sa sedam metara uspeo da zaustavi Baltić. Tri minuta kasnije posle prodora po desnoj strani i ubacivanja u šesnaesterac Miladinovića, šutirao je Kadijević, ali ni on nije bio uspešan.

Već u devetom minutu treća prilika za momke u belim dresovima, ovoga puta je Spasojević glavom sjajno spustio loptu ka Ergelašu, čiji je šut iz izgledne pozicije odbrana Pljevljaka izblokirala u poslednji čas. Odmah potom, posle kornera koji je izveo Ergelaš, glavom je tukao Rogan, ali je bio neprecizan sa devet metara. Mnogo problema Rudaru pravio je Đukić po levoj strani, tako je bilo i u 13. minutu, kad je posle njegovog prodora i centrašuta ponovo Ergelaš imao priliku, ali je još jednom izblokiran.

Uspeli su potom Crnogorci koliko-toliko da uspostave ravnotežu, ali samo do 37. minuta, kad je Čukarički poveo. Đukić se sjajno snašao u protivničkom šesnaestercu, iskoristio je i nesigurnost golmana Rudara Baltića, čiju je mrežu zatresao iz neposredne blizine – 1:0. Do kraja prvog poluvremena, mogli su Brđani da dupliraju prednost u dva navrata.

Najpre, u 39. minutu, kad je Ergelaš iz kornera centrirao, a na drugoj stativi Drezgić je atraktivno zahvatio loptu, ali je Baltić uspeo da odbrani. Potom, minut kasnije, kad je raspoloženi Miladinović odlično proigrao Eregelaša, čiji je šut sa 18 metara završio preko gola rivala.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Kadijević je odlično centrirao, a Miladinović šutirao glavom, ali je njegov tim dobio samo korner. Koji minut kasnije Miladinović je iz slobdnog udarca odlično pronašao Baića, ali je on glavom šutirao preko gola Rudara. Lućić je u 57. minutu odlično dodao loptu do Petkovića, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao zamalo preko gola Pljevljaka.

FK Čukarički

Foto: FK Čukarički

Nastavio je Čukarički sa apsolutnom dominacijom, pa su izabranici Zorana Rendulića i Pavla Delibašića u samo dva minuta imali tri odlične prilike. Prvo je Kadijević sa 14 metara šutirao preko gola, potom je posle ubacivanja sa strane Kovačević glavom zahvatio loptu i pogodio prečku, a na kraju su Pljevljaci umalo postigli autogol posle prodora Lučića.

Ipak, Čukarički je posle možda i najlepše akcije na meču duplirao prednost. Kombinovali su u 82. minutu po desnoj strani Lučić i Grgić, ovaj drugi je šutirao, golman Rudara je kratko odbio loptu, a na pravom mestu našao se Baić, koji je lako ubacio loptu u tada već nebranjenu mrežu – 2:0.

Čukarički – Rudar 2:0 (1:0)

(Đukić u 37, Baić 82)

ČUКARIČКI: Mićović (od 62. Kaličanin), Lukić (od 46. Grgić), Drezgić (od 46. Kovačević), Petković, Rogan (od 46. Glišić), Ergelaš (od 46. Lučić), Spasojević (od 46. Baić), Đukić (od 58. Bosnić), Kadijević, Nikolić, Miladinović (od 74. Ajdar).

RUDAR: Baltić, Rizvanović, Vukotić, Kasalica, Matan, Macui, Golubović, Vujović, Janković, Drole, Kovačević. Igrali su još: Helić, Krstonijević, Cigulin, Dajević, Gogić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA