≫ 

Asano se poigravao s Makedoncima, biser Partizana oteo golmanu loptu za prvenac na kraju priprema

Crno-beli uspešno završili pripreme u Turskoj trijumfom

  • 15

Partizan je pobedom nad Sileksom - 3:0, u ne baš tako ubedljivoj igri, stavio tačku na zimske pripreme u Turskoj. Dvostruki strelac za crno-bele je bio Takuma Asano, a u strelce se, prvi put u seniorskom timu upisao i mladi napadač Marko Milovanović.

Poslednji meč na pripremama u Turskoj nije dobro počeo, iako je Partizan uslovno imao slabijeg rivala, a trener Aleksandar Stanojević je na teren posle podne izveo jaču postavu nego protiv Ruha.

Ne samo da se Sileks pokazao kao tvrd orah, nego ni crno-beli nisu pokazali gotovo ništa iz repertoara tokom svih 45 minuta.

Mnogo grešaka, individualnih, u pasu, mnogo pogrešnih postavljanja, u nekim momentima slaba percepcija i tranzicija, srljanje bez pravog rešenja na polovini Sileksa...

Tako je izgledao Partizan u prvomm delu, u kome je već posle desetak minuta mogao da kapitulira posle velike greške Asana, čiji pas unazad je pročitao Krsta Đorđević i praktično izašao sam pred mladog Lazara Slavkovića, koji je sjajno izašao i zatvorio ugao.

Nije to bilo čak ni upozorenje crno-belima, koji su napadali, ali stihijski, bez jasnog plana, ideje u završnici, nastavljajući da greše u serijama i liče na tim koji samo otaljava posao i čeka avion za povratak u Beograd.

Svaku grešku Sileks je strpljivo čekao i koristio kao poklon, bilo da je iz presečenih akcija, lošeg po9stavljanja ili sporog vraćanja u poziciju tima iz Humske, koji je delovao teško, sporo, neodlučno

I u takvim okolnostima, Stanojevićevi iozabranicu su imali tri dobre situacije u prvih 45 minuta, pre svega preko Lazara Pavlovića, čiji udarac sa 16 metara je završio iznad prečke, te Bajbeka koji je individualnu akciju zavšio zamalo nepreciznim šutem pored gola.

Najbolju priliku je ipak propustio Suma, koga je Lazar Pavlović spojio s golom, ali je Gvinejac reagovao nerezonski i probao da provuče udarac, iako je imao mogućnost i da dribla golmana, ali i da uposli Bajbeka, koji je na nekoliko metara bio usamljen pred praznim golom.

Sve u svemu, poluvreme bez energije, koje je moglo da ode i u plus i u minus...

Nastavak utoliko bolji koliko su greške svedene na prihvatljiv broj i prilike pretvorene u golove.

Bilo je problema na samom početku u organizaciji igre, ali se videlo da je Stanojević ukorio svoj tim zbog loše predstave u prvom delu i da je samo par procenata više ozbiljnosti dovoljno da se slomi uporni Sileks.

Prvu priliku za crno-bele pripremio je Lazar Marković i to Sejdubi Sumi, koji se uvukao odbrani izla leđa, ali je pokušao da provuče loptu ispod golmana i pogrešio, jer je golman izašao na vreme i skratio prostor.

U 63. minutu Marković je ponovo proigrao pravi završi pas, ovoga puta na ATakumu Asana, koji je zaobišao čuvara mreže i konačno pogodio - 1:0.

Kako su u prvom meču priliku dobila trojica mladih momaka, Stanojević je i u drugom na teren poslao Aleksu Purića i Mihajla Petkovića, a u završnici i Vanju Vlahovića, Marka Milovanovića i Sameda Baždara.

Upravo je Petković u 80. minutu asistirao Asanu za drugi pogodak, da bi u smiraju i Marko Milovanović postigao svoj prvenac u seniorskom timu Partizana, momak pred kojim je, gledajući sve prikazano tokom priprema, svetla budućnost.

On je oteo loptu golmanu Sileksa, koji se poigravao u svom šesnaestercu, zatim mu nije bilo teško da plasira loptu u praznu mrežu.

Podsetimo, Partizan će svoj prvi meč u prolećnom delu Superlige igrati protiv Napretka na svom stadionu 6. februara od 17 časova.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    28. januar 2021 | 13:08

    Могу и 5 да одиграју јер су мање квалитетни и већи дунстери него ми који се скупимо и одиграмо неки јачи турнир.

  • Zulender 2

    28. januar 2021 | 15:27

    Cuj, poigrao se sa Makedoncima! Pa dobro, to je njihov nivo...

  • miro

    28. januar 2021 | 16:23

    A kad dodje N. Pazsr Metalac i td. Bice trener i uprava napolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA