Revolucionarna promena u srpskom fudbalu: Igrači iz Evropske unije više neće biti stranci

Takve su najave iz Fudbalskog saveza Srbije

  • 51
Crvena Zvezda, Gent Foto: Nikola Tomić

Srpski fudbal i pravila, reklo bi se da je to zaista promenljiva kategorija. Nakon što je na početku tekuće sezone uveden pravilnik vezan za nastup mladih fudbalera, u Fudbalskom savezu Srbije sada su spremni da regulišu onaj vezan za strane igrače.

Gostujući u studiju Arene Sport, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, Vladimir Matijašević istakao je da će igrači sa pasošem iz neke od zemalja Evropske unije biti tretirani kao domaći fudbaleri, odnosno neće popunjavati kvotu za strance.

Takva odluka, nema sumnje, olakšaće posao pre svega Crvenoj zvezdi i Partizanu. Tim Dejana Stankovića tu prednjači sa čak sedam stranih fudbalera, mada je Ričard Odada u procesu dobijanja srpskih papira. Međutim, nakon nove promene problema neće imati Dijego Falčineli i Filipo Falko, kao i El Fardu Ben koji ima francusku dokumentaciju.

- Moje mišljenje je da su četvorica igrača sa stranim pasošima sasvim dovoljna kada je reč o klubovima Superlige. Crvena zvezda je sa tim brojem pravila značajne rezultate u Evropi, međutim, mi smo potpisali ugovor o pridruživanju Evropskoj uniji. To znači da ćemo morati da promenimo pravilo i igrači sa tog podneblja neće biti stranci – rekao je Matijašević u razgovoru za Arenu Sport.

On dodaje da se ne zna kada će se to tačno desiti, ali je istakao da se sigurno neće mnogo čekati na tako nešto.

- Vrlo brzo će se desiti – istakao je Matijašević.

Video: Holender izašao 1 na 1 sa golmanom protivničkog tima i preciznim šutem postigao pogodak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    28. januar 2021 | 14:25

    Ovo ide u korist komsinice. Sad ce vlast jos vise pumpati novac u zvezdanu. Bahati ljudi uradise od zvezde bahati klub. Samo sipaj.

  • Ajde

    28. januar 2021 | 17:23

    Nije prvi put da se pravila menjaju i prilagodjavaju zvezdi.

  • Da

    28. januar 2021 | 13:26

    Pa da ne kuka Pantic kako mu Natko i Suma ne igraju zajedno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA