≫ 

Čuka bolja od 4. tima Rusije, meč ostao u senci povrede Kajevića

Brđani minimalnim rezultatom dobili Soči

  • 0
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Pobedom protiv Sočija, četvrtoplasiranog tima Rusije, fudbaleri Čukaričkog zatvorili su zimske pripreme u Turskoj - 1:0 (1:0).

Strelac jedinog gola bio je kapiten Marko Docić u 38. minutu iz penala, i ti nakon što je sudija ponovio udarac veziste Čuke koji je prethodno odbranjen. Međutim, pobeda će ostati u senci povrede Asmira Kajevića koji je u 14. minutu najverovatnije slomio ključnu kost.

Hrabro je Čuka ušla u meč, iako su naspram sebe imali četvrtoplasirani tim Rusije. Već u 5. minutu Docić je sjajno šutirao pod prečku, ali je golman Sočija izbacio u korner.

U 14. minutu Brđane je zadesio veliki peh, jer je Kajević posle jednog duela ostao na zemlji. Činilo se da će brzo ustati i nastaviti meč, ali je umesto na terenu završio u bolnici. Nažalost, stradala je ključna kost i iskusnog vezistu očekuje pauza.

Igrao se 23. minut kada su Brđani zapretili preko Jovanovića koji je dobio sjajan pas od Pantića. Sjajno je "tukao", s tim što je nek od ruskih igrača blokirao udarac i izbacio u korner. Potom je i Savić za "dlaku" zakasnio na ubacivanje sa leve strane,da bi Čuka u 38. napokon povela.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

I to iz penala - nakon što je lopta pogodila jednog igrača Sočija u ruku. Rusi su se bunili, tvrdili su da je lopta udarila u grudi ,a ne u ruku. Čak je i neko iz stručnog štaba Sočija ušao na teren da se "obračuna" sa sudijom koji odluku nije menjao.

Docić je izveo kazneni udarac, Džanaev je odbranio,ali se tom prilikom kretao i penal je ponovljen. Kapiten Čuke drugi put nije pogrešio - 1:0.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Soči je dosta ozbiljnije otvorio drugo poluvreme, s tim da nisu napravili nijednu konkretnu priliku. Sve što su pokušavali završavalo je u rukama danas sigurnog Belića ili je odbrana bila ta koja je izbacivala.

Stefan Čolović, poslednje pojačanje Čuke, ulaskom u igru malo je prodrmao Brđane i sa nekoliko pametnih poteza pokazao je da bi mogao da bude kapitalno pojačanje.

Upravo je on kreirao najbolju priliku za Čuku u drugom delu. Driblinzima je nadmudrio odbranu ruskog tima, ali je Vidosavljević loše zahvatio loptu glavom. Šteta, bila je to obećavajuća prilika...

Rezultat se do kraja nije menjao i Čuka je zabeležila drugi trijumf na četiri meča koliko su odigrali u Turskoj. Prolećni deo Superlige otvaraju protiv Inđije.

Čukarički je nastupio u sledećem sastavu: Belić, Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović, Mijailović, Docić, Pantić, Kajević, Savić, Jovanović. Ušli su: Čolović, Rakonjac, Vidosavljević, Rogan, Drezgić, Kovačević, Ergelaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA