≫ 

Kragujevčani u tišini spremaju superligaški bum: Stiglo pojačanje iz Zemuna, trener hvali uslove

Lider Prve lige Srbije ambiciozno najavljuje prolećnu polusezonu

  • 2
Aleksandar Linta Foto: MN press

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog su odličnim rezultatima u jesenjem delu šampionata i liderskom pozicijom na tabeli nedvosmisleno iskazali superligaške ambicije.

Pobedom na Metalcem iz Gornjeg Milanovca (3:2), u sklopu priprema za nastavak sezone, izabranici trenera Aleksandra Linte osim ambicija pokazali su kvalitet i realne mogućnosti da se ravnopravno takmiče u elitnom društvu.

- Posle pobede nad srpskoligašem Slogom iz Petrovca na Mlavi 6:0, uspeli smo da savladamo i odličnu ekipu Metalca - sumira utiske strateg Kragujevčana Aleksandar linta i dodaje:

- Želeli smo da prva utakmica bude sa lakšim rivalom. Igrala su dva sastava po 45 minuta i cilj je postignut, a to je da se ta utakmica uklopi u trenutni režim priprema. Već sa Metalcem je bila drugačija situacija. Opet smo kombinovali i razmišljali o minutaži igrača, ali smo naspram sebe imali vrlo kvalitetan tim. Drago mi je da smo pobedili, jer želim da momci dobiju taj pobednički nerv da je svaka utakmica važna - kaže Linta.

Na pitanje da li ima pozitivnog pritiska javnosti u Kragujevcu s obzirom na sjajne rezultate od jesenas i nedavni trijumf nad Metalcem, i da li su očekivanja i dalje šampionska, Linta odgovara:

- Oseća se atmosfera kao da smo već u Superligi. Širi se optimizam, sa njim obično ide i euforija, a ona nije dobra. Trudim se, zajedno sa rukovodstvom kluba, da ekipu držimo sa obe noge na zemlji, jer tek smo na pola šampionata. Teži deo predstoji, da ostanemo u vrhu tabele i zato moramo biti maksimalni u svakom pogledu. Naš cilj ostaje isti, a to je mesto na tabeli koje vodi u Superligu. Uveren sam da ćemo to i postići ali ne smemo da letimo nego samo korak po korak - jasno ističe Linta.

O dosadašnjem toku priprema i kvalitetu rada sa ekipom u Kragujevcu, Linta kaže:

- Imamo izvanredne uslove za trening, a za to veliku zahvalnost dugujemo gradu Kragujevcu koji kad zatreba stiže u pomoć. Uprkos snegu, uvek smo imali čiste terene. Mehanizacija je stizala u pravi čas, sve je brzo čišćeno i moglo je da se radi bez problema. U programu koji sprovodimo mnogo je važan dobar teren, zato nam znači što treniramo na veštačkoj travi.

-  Ekipa funkcioniše odlično, iskusniji igrači na čelu sa Kovačevićem, Mirićem, Tomićem... su sjajan primer mlađima koji mogu mnogo da nauče. Entuzijazam i želja celog tima je zaista na visokom nivou i drago mi je da imamo kontinuitet odlične atmosfere koja se preliva još iz jesenjeg dela šampionata - kaže šef struke Kragujevčana.

Nešto drugačiji program sprovodi Aleksandar Linta u pripremnom periodu. Ekipa trenira jednom dnevno, što je drugačije i neuobičajeno.

- Najjednostavniji odgovor bi mogao da bude - manje je više. Ipak, pokušaću da obrazložim. U ritmu dva treninga dnevno obično je drugi taktičko-tehnički. Ipak, moja ekipa je ostala ista od jesenas I mogu taj deo rada da ukomponujem u jedan trening koji je visokog intenziteta. Ekipa mi na pripreme dolazi sa osnovom koju su stekli individualnim radom tokom pauze pa mogu da preskočim fazu uvoda, ali i fazu privremenog gubitka forme. Time izbegavam mogućnost povreda, a i igrači su najsvežiji kad je najvažnije - za utakmice. Tema je dosta složena ali nadam se da sam malo pojasnio - kaže Linta.

Za sada je stiglo jedno pojačanje, Nikola Ristović iz Zemuna, a Linta otrkiva da li će u dresu Radničkog biti novih lica.

- Doveli smo mladog, kvalitetenog i perspektivnog igrača. Iskrene čestitke rukovodstvu kluba na dovođenju Ristovića. Mislim da je urađen odličan sakuting, a brzina reakcije je bila idealna. Igrač je pokazao želju da dodje baš u Radnički i mislim da je to takođe važan faktor za uspeh. Radi se o ofanzivnom vezisti i na nama je da na najbolji način iskoristimo ono što nam on donosi - zaključio je Aleksandar Linta.

Video: Stanojević besni: Obavestite nas da Zvezda Srbija igra finale LE,pa sa FSS menja pravila kada poželi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mico

    30. januar 2021 | 14:57

    Molim vas pisite sto vise o nasim srpskim klubovima kojima ja kao Srbin i Zvezdas Zelim sve najbolje batalite vise ove ubacene tudjmanovce iz Zagreba i njihovo kmekanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA