≫ 

Kume, ja garantujem za ovog dečka: Klop zvanično doveo Turčina koji navija za Čelsi

Već su mu iskopali da je kao mlađi vređao Liverpul...

  • 0
Ozan Kabak, Liverpul Foto: MN press

U nikada dosadnijem poslednjem danu zimskog prelaznog roka u proteklih deset godina, Liverpul je ostavio kakav-takav trag dovođenjem dvojice defanzivaca na Enfild.

Od ranije se zna da je pozicija štopera u Liverpulu goruća, posle povreda Virdžila van Dajka i Džoa Gomeza, a prvi koji je stigao je defanzivac Ben Dejvis (25) iz drugoligaša Prestona, koji je odbrao Mersisajd umesto škotskog velikana Seltika.

Zanimljivo da je Englez napravio transfer na relaciji klubova koje je trenirao legendarni menadžer Bil Šenkli, a Prestonu pripada 500.000 funti odmah uz mogućnost da zaradi još milion na leto kroz bonuse.

Dejvis je potpisao ugovor na više sezona s Redsima, ali šampion Engleske nije objavio na koliko.

Drugo pojačanje koje je stiglo u Liverpul je malo zvučnije. Turčin Ozan Kabak (20) je već nekoliko sezona dobro poznato ime ljubiteljima Bundeslige i momak u tefterima mnogih svetskih skauta koji su pratili njegov razvoj.

Kabak je, istina, ove sezone sa našim Matijom Nastasićem deo najgore odbrane u nemačkoj eliti (primila čak 49 golova na 19 utakmica) i sa Šalkeom je ubedljivo poslednjeplasirani na tabeli Bundeslige.

Zanimljivo da je Jirgen Klop insisitrao kod čelnika Šalkea da ga prvo vidi pa tek onda da plati za transfer Turčina pa je Kabak stigao na pozajmicu do kraja sezone (za 3 miliona evra) uz mogućnost otkupa za sumu između 25 i 30 miliona evra sledećeg leta.

To je Nemcu lično savetovao i kum, Dejvid Vagner, koji je do septembra trenirao Kabaka u Šalkeu, ali i poručio Jirgenu da mu garantuje zadovoljstvo.

- Dejv je bio vrlo pozitivan kada je pričao o njemu. Nažalost, Šalke je u lošoj situaciji, ali mislim da je za Kabaka ovo idealan trenutak da napravi transfer jer kao i svakom fudbaleru potreban vam je stabilan tim u kome možete da se dokažete - rekao je Klop.

Turčina čeka ozbiljan izazov na Enfildu jer će morati da osvoji i navijače ovog tima pošto su mu na socijalnim mrežama već "iskopali" da je kao mlađi bio navijač Čelsija i da je čak i vređao Liverpul u statusima. Sreća pa nema publike na stadionima u Engleskoj, pa će u miru moći da se dokazuje.

Na kraju spomenimo i da je Šalke kao zamenu za Ozana Kabaka doveo zaborvaljenog Škodrana Mustafija iz Arsenala.

Video: Napadača Zvezde iznenadio sneg u februaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA