≫ 

Arsenal poveo, pa ostao bez dvojice igrača i bodova: Bomba Mutinja prekinula agonuju Vukova

Tim sa Mulinoa pobedio posle osam utakmica i zaustavio niz Tobdžija

  • 0
Arsenal, Volverhempton Foto: Tanjug/AP

Posle samo dana pauze nastavljena je Premijer liga Engleske i to utakmicama 22. kola, a već na otvaranju videli smo dva zanimljiva duela i pobede domaćina istovetnim rezultatom - 2:1.

Možda i pobedu dana izvojevao je Vulverhempton koji je protiv zahuktalog Arsenala prekinuo niz od osam ligaških utakmica bez pobede i slavio.

Nije izgledalo da će biti tako, posebno nakon što je Pepe u 32. minutu na pas Lakazeta doveo Tobdžije u vođstvo, ali je glupost Davida Luiza u poslednjim sekundama prvog dela skupo koštala goste.

Brazilac je dobio crveni karton zbog prekršaja nad Vilijanom Hozeom u izglednoj šansi, a Vukovi penal koji je Ruben Neves pretvorio u 1:1 nekoliko sekundi pred odlazak na odmor.

Osokoljeni brojačnom prednošću igrači Vulvsa su još žešće navalili u nastavku, a bomba Žoaoa Mutinja u 49. minutu sa preko 25 metara donela je trijumf domaćinu. Retko lep gol portugalskog veterana, Leno je samo zaplivao...

Pokušao je Arsenal, koji je do ovog meča imao sedam utakmica bez poraza, da se vrati u utakmicu i sa desetoricom, ali je svaku dilemu oko ishoda otklonio crveni karton za Bernda Lena, koji je isključen u 72. minutu zbog igranja rukom van kaznenog prostora.

U drugom meču koji je odigran u ovom ranom terminu Šefild junajted je u okršaju davljenika pobedio VBA posle preokreta i približio mu se u borbi za opstanak. I jedni i dugi su i dalje opasno ugroženi, ali će Oštrice dobiti na samopouzdanju posle druge pobede na poslednja tri meča.

Gosti su bili ti koji su prvi poveli preko Meta Filipsa u finišu prvog poluvremena, ali su u nastavku Bogl u 56. i Šarp u 73. doneli preokret i važan trijumf Šefildu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA