≫ 

Dragović asistent u blamaži Bajera, Leverkuzen ispao od četvrtoligaša!

Još jedan velikan eliminsan iz Kupa Nemačke

  • 0

Prethodna runda Kupa Nemačka donela je eliminaciju najboljeg nemačkog kluba Bajerna iz Minhena, a u ovoj je otpao još jedan velikan. Bajer iz Leverkuzena poražen je od četvrtoligaša Rot Vajs Esena posle produžetaka sa 2:1 čime je završio svoju borbu za jedan trofej u sezoni.

Igrao je i Aleksandar Dragović, potencijalno budući štoper Crvene zvezde komandovao je odbranom gostiju na ovom meču, ali se nije proslavio na kraju što se i vidi i po rezultatu i eliminaciji "Farmaceuta".

Zanimljivo, u regularnih 90 minuta bilo je nerešeno 0:0, ali su u produžetku i jedni i drugi zaigrali mnogo slobodnije. Lion Bejli je doveo goste u vođstvo u 105. minutu na pas upravo Dragovića posle gužve, u poslednjim trenucima prvog produžetka, ali se potom Esen razgoropadio.

Preko Kefkira u 108. i Englemana u 117. minutu domaćini su uspeli da preokrenu rezultat i zabeleže jednu od najvećih pobeda u proteklih nekoliko godina koja će se sigurno prepričavati među navijačima ovog kluba koji se takmiči u Regionalnoj ligi Zapad.

Holštajn Kil, koji je u prethodnopj rundi izbacio veliki Bajern iz Minhena, još jednom je preko penala prošao u četvrtfinale kupa. "Rode" su pobedile još jednog drugoligaša Darmštat takođe sa bele tačke posle 1:1 u regularnih 90 minuta.

Verder iz Bremena nije imao na svom terenu probleme sa Grojter Firtom koji je savladao sa 2:0, ali se zato Borusija iz Dortmunda namučila sa drugoligašem Paderbornom pošto je njihov dramatičan okršaj otišao u produžetak posle 2:2 u regularnom delu.

Na kraju je Erling Haland drugim golom na meču za 3:2 doneo "Milionerima" plasman u četvrtfinale, ali drugoligašu kapa dole na upornosti pogotovo u 97. minutu kada je stigao do izjednačenja i produžetaka sa bele tačke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA