Tumbaković nastavlja da optužuje: Ovaj čovek je napravio paralelni stručni štab u reprezentaciji!

Stručnjak za fizičku kondiciju svih reprezentativaca našao se na udaru bivšeg selektora

  • 12
ljubiša tumbaković Ljubiša Tumbaković; Foto: MN Press

Bivši selektor Srbije, Ljubiša Tumbaković, u svom izveštaju koji je dostavio Fudbalskom savezu Srbije, neposredno pred odlazak sa klupe Orlova, izneo je i niz optužbi na račun igrača, ali i određenih ljudi zaposlenih u FSS.

Tumbaković je istakao kako je tokom svog mandata imao situaciju da mu određeni igrači otkazuju u toku okupljanja i odlaze u svoje klubove pod izgovorom lakših povreda, uz sumnju da su to radili pod uticajem svojeg privatnog trenera.

U izveštaju je naveo imena Luke Jovića, Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića, Luke Milivojevića, Darka Lazovića, Nemanje Radonjića, na koje je taj trener imao uticaja i određivao koliko mogu da treniraju i dozirao im opterećenja.

Sada je Tumbaković i javno rekao na koga konkretno misli. U pitanju je Andreja Milutinović, stručnjak za kondicionu pripremu igrača, koji je jedan od najuglednijih u svojoj struci u evropskom fudbalu, a kojeg je FSS zaposlio kao koordinatora za fizičku pripremu i oporavak igrača u svim selekcijama.

Andreja Milutinović Andreja Milutinović; Foto: FSS

- Zbog nedovoljno kvalitetne komunikacije, raspodele posla i odgovornosti koordinatora za fizičku pripremu i oporavak, Andreje Milutinovića, došlo je do pojave paralelnog stručnog štaba i paralelnog trenažnog procesa - podvukao je Ljubiša Tumbaković u izveštaju, koji je u tri dela objavio Sport klub.

Podsetimo, Milutinović je nedavno potpisao za Dinamo iz Moskve, gde je otišao na poziv Željka Buvača, koji je na poziciji sportskog direktora ovog ruskog premijerligaša.

Video: Poslednja konferencija Ljubiše Tumbakovića kao selektora Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trener

    3. februar 2021 | 16:59

    Kada sam pisao da Milutinović pravi razdor, niko mi nije verovao, a to su znali i svi u FSS, ali nisu hteli da prave scene i razdor, zarad mirnoće u reprezentaciji, što se svima posle obilo o glavu.

  • Ja

    3. februar 2021 | 16:17

    Vidic je sve objasnio...

  • Bixy

    3. februar 2021 | 17:52

    Tumbakoviću, bravo! Reci čoveče sve. Red je da se zna šta ko radi i ne radi. Ovakav fudbal i ovakve "igrače" nećemo, NEĆEMO! Ko je zaslužan da sve upropasti a onda drvlje i kamenje na selektora. Ne daj da te blate ako nisi kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA