Bruka u Ajaksu: Prvi golman suspendovan na godinu dana zbog korišćenja dopinga

Andre Onana tvrdi da nije znao da je uneo supstancu u sebe

  • 0
Andre Onana Foto: Youtube / Printscreen

Ajaks sjajno gura u Erediviziji, ima šest uzastopnih pobeda i uprkos tome što je imao mečeve sa svim vodećim timovima, uspeo je da se održi na čelnoj poziciji na tabeli. Međutim, amsterdamski klub sada potresa skandal, pošto je golman Andre Onana suspendovan na godinu dana od strane UEFA zbog dopinga.

Čelna kuća evropskog fudbala utvrdila je da je golman kršio pravila i da je u njegovom telu prilikom rutinskog pregleda uzroka urina utvrđeno prisustvo zabranjene supstance – furosemida, što sa sobom povlači zabranu igranja. Kazna se odnosi na sve utakmice, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou, tako da će Onani u narednih 12 meseci biti zabranjeno i da trenira, barem profesionalno.

Ajaks je, što je još čudnije, stao u odbranu Onane rekavši da se golman nije osećao dobro 30. oktobra zbog čega je uzeo tabletu, ali je tako nesvesno popio lasimak, što je lek koji sadrži furosemid, a koji je bio prepisan Andreovoj supruzi?! Prema njegovoj verziji, golman nije ni znao da je u sebe uneo tu supstancu u sebe.

UEFA nije prihvatila njegovu odbranu, rekavši da je morao da vodi računa šta unosi u sebe. Samim tim, Erik ten Hag će do kraja sezone morati da se osloni bilo na Martina Stekelenburga, bilo na Kejal Šerpena ili Dominika Kotarskog iz Hrvatske.

Međutim, postoji kakva-takva nada da bi Onana mogao da se vrati ranije, pošto se Ajaks žalio Sudu za sportsku arbitražu.

- Izričito smo protiv korišćenja lekova koji poboljšavaju kvalitete sporiste, jer se zalažemo za čist sport. Ovo je užasno saznanje sa Onanu, ali i za ceo klub. Andre je vrhunski golman, dokazan, omiljen među navijačima. Nadali smo se uslovnoj suspenziji ili kraćoj od 12 meseci, jer to što je uradio nije bilo motivisano željom da poboljša svoj učinak – rekao je direktor Ajaksa, Edvin van der Sar.

Video: Novi Italijan na Marakani oduševljen kako su ga saigrači dočekali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA