Horor za Boginju u Begramu: Atalanta vodila 3:0 posle 20 minuta protiv Torina, pa jedva sačuvala bod

U drugom meču je viđen preokret Specije protiv Sasuola

  • 2
Josip Iličić Foto: AP/Tanjug

Neće biti srećni u Begramu ove subote. Kako i da budu. Atalanta je vodila 3:0 posle samo 20 minuta utakmice, a na kraju je iz nje izvukla samo jedan bod. Sa druge strane, mora se odati priznanje hrabroj ekipi Torina, koja se nije predavala uprkos teškoj poziciji u kojoj se našla na samom startu, a sa novim bodom je uspela da „izbije“ i izvan zone ispadanja – 3:3 (3:2).

Kada se podvuče krajnja crta, mora se apostrofirati da je Torino na kraju imao i veći broj udaraca ka golu rivala, te da je Atalanta srećna što je na ovom meču uopšte i sačuvala nerešen rezultat. Gostujući sastav bio je daleko opasniji u preostalih 70 minuta, pa je pravo čudo kako smo uopšte „izgubili“ domaće sa radara posle dobrog početka.

Počelo je golom Josipa Iličića već u 14. minutu utakmice. Marten de Run je dodao loptu napadaču Atalante, a ovaj je izašao jedan na jedan sa golmanom i savladao ga. Morao je VAR da proveri da li je sve proteklo po pravilima i nakon potvrde je moglo da usledi i slavlje domaćih fudbalera.

Samo pet minuta kasnije je Robin Gosens duplirao vođstvo Atalante. Uspeo je da pronađe prostor i da lepo šutira i lopta je prošla tik pored desne stative. A dva minuta kasnije je na semaforu pisalo 3:0, pošto je do gola došao i Luis Mjuriel, koji je odbitak prosledio u nebranjeni deo mreže.

A onda kao da je neko isključio svetla pred očima fudbalera domaće ekipe. Kao da nismo gledali onu pravu Boginju, jer od tada je sve bilo u znaku Torina. Već u 42. minutu dosuđen je penal za goste koji je izveo Andrea Beloti. On je isprva promašio, ali je iz odbitka ipak smanjio na 3:1.

A Torino se u igru vratio već u nadoknadi prvog poluvremena. Prvo je Vilfrid Singo dobro centrirao u šesnaesterac, da bi Ronaldo Mandragora sa ruba šesnaesterca pogodio prečku u nastavku akcije posle kornera. Na pravom mestu je bio Bremer, koji je tu loptu spakovao iza golmana Atalante.

Već u 70. minutu je Torino mogao i do potpunog poravnanja. Singo je prvi stigao na odbijenu loptu u kaznenom prostoru, ali je pogodio prečku. Mirančuk je to mogao da kazni, ali je i on bio neprecizan u ekipi Atalante. A onda je usledio šlag na tortu – u 85. minutu je Simone Verdi poslao centaršut i Federiko Bonacoli je sa peterca glavom pogodio mrežu. To je bio i konačan rezultat.

U drugom meču dana, Specija je napravila preokret protiv Sasuola. Domaći su poveli u 25. minutu preko Kaputa, da bi Erlik u 39. minutu i Gijasi u 78. minutu doneli sva tri boda gostujućem sastavu, koji se sada nalazi na šest bodova od zone ispadanja.

SERIJA A – SUBOTA

Atalanta – Torino 3:3 (3:2)

Sasuolo – Specija 1:2 (1:1)

18.00: Juventus – Roma

20.45: Đenova – Napoli

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Okolina

    6. februar 2021 | 18:04

    « Horor za Boginju ... » ?!?!?!

  • 🤦

    6. februar 2021 | 21:32

    Рекао бих неискуство тренера, али не иде. Нешто ту не штима..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA