≫ 

"Matori" Pandev sa dva gola srušio Napoli, pomogli mu Hrvat i Slovenac, kiks Maksimovića

Majstor ostaje majstor

  • 0
goran pandev Foto: Tanjug/Ap

Đenova se pobrinula za najveće iznenađenje 21. kola Serije A - savladala je Napoli na svom terenu 2:1, a oba gola postigao je neprevaziđeni makedonski golgeter Goran Pandev (37)!

Iako se polako bliži petoj deceniji života, ovaj vrsni strelac pokazuje da su godine samo broj, potvrdio je to i u subotu uveče na "Marasiju" pogocima u 11. i 26. minutu, ispostavilo se dovoljnim da ekipa Davidea Balardinija odnese baš veliku pobedu.

U tome je "udela" imao i srpski fudbaler Nikola Maksimović, čiji je loš pas u kritičnoj zoni ka Sameu "presekao" Hrvat Milan Badelj i momentalno proigrao Pandeva, a "stari vuk", koji je već "namirisao" šta se sprema, ležerno primio loptu i pogodio mrežu gola gostiju.

Vredi reći da je Napoli bio bolji u svim segmentima igre, statistika je definitivno bila na njihovoj strani, ali uzalud im taj podatak, jer su totalno podbacili u realizaciji. Za to su bili surovo kažnjeni dva puta u prvom delu igre.

Drugi gol Pandev je postigao na asistenciju Slovenca Mihe Zajca, i u toj situaciji je pukla odbrana Napolija na čelu sa štoperskim tandemom Maksimović-Manolas, pa je Makedonac opet ostao usamljen i prilično lako matirao Ospinu.

Đenova je prednost držala sve do 79. minuta uprkos velikim naletima i prilikama gostiju, koji su konačno pogodili za 2:1 preko Politana, ali to je bio sve sa napadačkog repertoara ekipe Đenara Gatuza.

Napolitanci su ovako propustili da se izjednače sa Romom na četvrtoj poziciji, dok su "Grifoni" sada prilično mirni u sredini tabele.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA