Gostima ni bod: Javor uništio Mladost, Bačka prepustila fenjer Mačvi, slavio i Rad protiv Proletera

Više sreće za timove sa dna tabele u završnici nedeljnog programa Linglong Superlige

  • 1
FK Javor Ivanjica Foto: MN Press

U ranom terminu do pobede je došla gostujuća Crvena zvezda, ali su u preostale tri utakmice dana u Linglong Superligi Srbije slavili domaćini. Biće to svakako jako vredni bodovi za Bačku, Javor i Rad koji su pobedama uspeli da se približe opstanku ili da bar sebi daju nadu da ovog proleća mogu da se bore za plasman u sredini tabele.

Najviše golova viđeno je u Ivanjici gde je igran komšijski derbi između Javora i Mladosti iz Lučana. Gosti su u meč ušli kao favoriti, ali je već posle prvog poluvremena bilo jasno da na prolećnom otvaranju neće uzeti ni bod. Domaći su postigli čak tri gola za uvodnih 45 minuta i tako postavili temelje trijumfa – 4:1 (3:0).

Posle pola časa bez golova, Luković je u 30. minutu doveo domaće u prednost, da bi samo minut kasnije Maričić duplirao prednost Javora. Do kraja prvog dela, odnosno u 37. minutu je ovaj fudbaler postigao još jedan gol, a na 4:0 je odmah po povratku sa pauze povisio Luković. Do kraja susreta je Obiora Edita uspeo da postigne samo počasni pogodak za Lučance.

Bačka više nije fenjeraš Linglong Superlige, već je to ekipa Mačve. Ove dve ekipe su danas u Bačkoj Palanci igrale međusobni okršaj, a kao pobednik je izašao domaći tim. Po gol u oba poluvremena je bio dovoljan da se upiše trijumf – 2:0 (1:0).

Strelac za domaćina u prvom poluvremenu bio je Ratković u 16. minutu, da bi Zličić u 58. minutu duplirao prednost i rešio svaku dilemu oko pitanja pobednika.

Rad je u poslednjem meču dana pomalo iznenađujuće slavio protiv Proletera minimalnim rezultatom, čime je došao na samo dva boda od sigurne zone – 1:0 (0:0).

Strelac jedinog pogotka na meču bio je Karaklajić u 56. minutu, a gosti uprkos terenskoj inicijativi nisu mogli da pronađu put do gola, pa su time umanjili šanse da se bore za mesto u Evropi.

LINGLONG SUPERLIGA – NEDELJA

Novi Pazar – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Bačka – Mačva 2:0 (1:0)

Javor – Mladost 4:1 (3:0)

Rad – Proleter 1:0 (0:0)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • веcoje

    7. februar 2021 | 17:29

    Pogledajte gol Maricica vice lagano loptu od centra igraci se sklanjaju od njega, bukvalno beze i on daje gol. Hahahahahhaha da li je smesno ili tuzno na vama je da procenite? Javor klub koji ubedljivo najvise namesta u Ligi a predstavljaju ih kao stabilan i klub ferpleja. Uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA