Čelsi sa Tuhelom opet liči na pravu ekipu: Plavci oborili Šefild i počeli da sanjaju o Ligi šampiona

Doduše, ko zna šta bi se desilo da je Kevin Frend ostao pri dosuđenom penalu za domaće na startu

  • 0
Tomas Tuhel i Žoržinjo Foto: Tanjug / AP

Nije bilo u potpunosti blistavo, ali je Čelsi upisao pobedu, što na kraju treba da bude najvažnije svim navijačima i čelnicima ovog kluba. Tuhel je konačno posložio kockice u londonskom sastavu, pa Plavci liče na tim koji može da se dokopa samog vrha. Možda je Mančester siti već uspeo da se odlepi u borbi za titulu, ali je mesto u Ligi šampiona sada sasvim realna stavka za koju će se nemački trener boriti do kraja sa svojim momcima – 1:2 (0:1).

Večeras je sve krenulo u znaku Šefild junajteda, pomalo i neočekivano. Već u prvom minutu su domaći imali ogromnu šansu, Oliver Burk je dočekao centaršut, ali je šutirao neprecizno i upropastio priliku da fenjeraš povede odmah na startu.

Mnogo bure na terenu viđeno je u 12. minutu. Bendžamin Čilvel je oštro startovao i sudija Kevin Frend se inicijalno odlučio da pokaže na belu tačku, ali se onda umešao VAR. Nakon konsultacija sa pomoćnicima, glavni sudija ovog meča se odlučio da poništi prethodno donesenu odluku na veliku razočaranje fudbalera Šefilda. Možemo reći da im je to donekle „ubilo“ želju za pobedom.

U 43. minutu viđen je prvi gol na ovom meču. Strelac je bio Mejson Maunt, nakon što je veći deo posla obavio Timo Verner, koji mu je prethodno poslao upotrebljivu loptu. Aron Remsdejl nije mogao da obrani šut engleskog igrača. Minimalnom prednošću Plavaca se otišlo na poluvreme.

Na startu drugog poluvremena videli smo pravu malu konfuziju u šesnaestercu Čelsija. Igrao se 54. minut kada je Antonio Ridiger poslao loptu u sopstvenu mrežu i tako iznenađujuće doveo Šefild do izjednačenja.

Međutim, nije mnogo dugo trajala radost domaćih. Samo dva minuta kasnije je Timo Verner oboren u kaznenom prostoru. Kevin Frend je ponovo bio u centru pažnje, jer inicijalno nije pokazao na belu tačku i može se reći da nije zaslužio prelaznu ocenu. Tek posle korekcije VAR-a dosudio je penal za Čelsi, a kao siguran realizator se pojavio ko drugi nego Žoržinjo i ponovo je Čelsi bio u prednosti.

Tako je i ostalo sve do samog kraja. Tek u šestom minutu nadoknade je Šefild mogao do izjednačenja, ali je Oliver Mekburni šutirao pravo u Eduarda Mendija i tako stavio tačku na ovaj susret.

Čelsi je sada peti na tabeli sa 39 poena, jednim manje od Liverpula, dok je Šefild poslednji sa samo 11 poena, čak 12 manje od Barnlija koji je prvi iznad opasne zone.

PREMIJER LIGA - NEDELJA

Totenhem - VBA 2:0 (0:0)

Lester - Vulverhempton 0:0

Liverpul - Mančester siti 1:4 (0:0)

Šefild junajted - Čelsi 1:2 (0:1)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA