≫ 

Tražili pomoć od države, dovode igrača od 5 miliona: Bazel na udaru lokalnih političara

U Švajvarskoj je svaki franak pod lupom

  • 4
FK Bazel, FK Šahtjor Foto: AP/Tanjug

Fudbalski klub Bazel je jedan od tri švajcarska kluba elitnog ranga koji je aplicirao za dobijanje finansijske pomoći od države kako bi premostio najkritičniji period usled prekida priliva sredstava zbog pandemije korona virusa.  Osim Bazela, pomoć države su zatražili Sion i Cirih, ali se samo Bazel ovih dana našao na udaru čak i pojeidnih političara, jer planira da angažuje igrača čija je vrednost pet miliona evra.

U pitanju je 18-godišnji Argentinac Matias Palasios, kažu veliki talenat, ali to uopšte ne zanima neke gradske i državne zvaničnike, jer im je teško da razumeju kako klub koji traži pomoć države ujedno planira jednu takvu investiciju. Transfer još nije završen, sve je i dalje u domenu spekulacija, ali u saopštenju koje je izdao Bazel, jer se podigla prašina, ni na jednom mestu nije demantovan dolazak Argentinca.

Potez Bazela nije naišao na odobravanje političara, štaviše na adresu višestrukog prvaka države stižu samo kritike.

- Ok, ovo je sada apsurd. Da, paket za prvu pomoć je tu da bi se koristio. I da, političari su i uslovili klubove na taj način, da se koristi u krajnjoj nuždi, ali to ne radi Bazel. Koliko bezosećajni moraju biti kad ovako nešto rade? - napisao je na tviteru jedan od čelnika grada Beda Baumgartner.

Sličan stav je izneo i Žoel Turing, takođe jedan od visokih funkcionera Kantona. Njegova kitika je bila usmerena ka predsedniku Bazela Bernhartu Burgeneru.

- Bazel je dobio pomoć države jer Burgener očajno radi svoj posao. Klub bi bolje funkcionisao bez njega - oštar je bio Turing.

Bazel je na kritike odgovorio saopštenjem:

- Transferi su važan deo profesionalnog sporta, ulaganje u budućnost i stoga od velike ekonomske važnosti. Bazel je u prošlosti dokazao da vodi uspešnu politiku transfera i tako ostvaruje važan prihod. Cilj ne može biti da se više ne koristi ovaj preostali izvor prihoda - posebno sada kada nedostaju osnovni prihodi kao što su prodaja ulaznica. Ovde je situacija poptuno suprotna: svaki klub, uključujući i Bazel, primoran je da nastavi da uspostavlja put ka uspešnoj sportskoj i finansijskoj budućnosti sa osećajem proporcije i sa predviđanjem.

Dalje, klub je naveo da se državna sredstva koriste isključivo "da se delimično nadoknadi izgubljeni prihod od nedostatka gledalaca i nemaju nikakve veze sa transferom".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • selman

    10. februar 2021 | 22:29

    Isto kao i zvezda..trosi narodne pare na polovnjake koja placa u milionima i onda ih prodaje u kibu za paradajz...ima li kraja za takav bezobrazlu...

  • Neka

    10. februar 2021 | 21:43

    Se zaposle negde a ne da traze pomoc.

  • NSCZ

    11. februar 2021 | 07:03

    Kao kod nas Partizai. Dve licence za evropu platila drzava a oni dovode li dovode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA