≫ 

Barsa u nokdaunu, Sevilja daleko bliža finalu Kupa, Rakitić bez milosti prema bivšim saigračima

Težak posao čeka Barsu u revanšu

  • 0
ivan rakitić Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Barselone osetili su na svojoj koži moć Lopetegeijeve Sevilje i majstorstvo svog nekadašnjeg igrača Ivana Rakitića čiji se pogodak u samoj završnici utakmice može pokazati kao odlučujući za prolaz u finale Kupa Kralja.

Na kraju, posle uzbudljivih 90 minuta u Andaluziji, Sevilja - Barselona 2:0.

Navijači Barselone će verovatno i posle ove jalove predstave svog tima prizivati Luisa Suareza koji je oteran iz kluba na startu sezone kao nepodoban, prevaziđen, a on u Atletiku obara golgeterski rekord za rekordom.

Sa Urugvajcem u navali bi i u sredu uveče bila druga priča, jer Katalonci nemaju napadača tog kalibra, pouzdanog finišera, što se potvrdilo u Sevilji u nekoliko situacija u kojima su gosti bili blizu postizanja gola.

Kazna za promašaje stigla ih je još u prvom poluvremenu, slalom je izveo Žil Kunde, prošao je trojicu igrača Barse u nezadrživom trku, Umtitiju probacio loptu kroz noge, a onda matirao Ter Štegena.

Do kraja poluvremena mogo je lako biti 2:0, ali je Ter Štegen ukrotio udarac Eskudera, pa je Barselona, uprkos minimalnom deficitu, ipak imala solidnu situaciju da popravi utisak.

Sve su učinili gosti da dođu do egala, i preokrenu, međutim nedostajala im je realizacija, gol je zaista "visio u vazduhu", nekoliko opasnih situacija su "preživeli" igrači domaćeg tima, a onda, pred smiraj meča - imali dovoljno snage da izvedu akciju i postignu drugi gol.

Rakitić je u tom napadu pokazao svu rutinu koju poseduje, staloženost pred golom i vrhunsku realizaciju. Smestio je loptu pod prečku bivšeg tima i doneo Sevilji velikih 2:0 pred revanš u Kataloniji 3. marta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA