≫ 

Partizan oduvao Novi Pazar, dao četiri gola za poluvreme, upisao desetu uzastopnu pobedu!

Stanojevićev tim u velikom naletu

  • 90
fudbaleri partizana Foto: MN Press

Pobedonosna serija Partizana se nastavlja, osmom prvenstvenom, odnosno, ukupno desetom pobedom računajući i Kup Srbije, a ovoga puta pred crno-belima su poklekli fudbaleri Novog Pazara, koji su u Humskoj odoleli 45 minuta da bi u nastavku favorit opravdao očekivanja i do nogu potukao goste - 4:1.

Jedna prava i jedna poluprilika, jedan fudbaler u manevru - Lazar Marković - raspoložen za fudbal i kombinatoriku, premalo su iz napadačkog arsenala Partizana da bi se u prvom delu "otvorila" čvrsta, defanzivno orijentisana ekipa Novog Pazara, koja je u Humsku došla da što skuplje proda kožu.

Kada svemu navedenom dodate i veoma loš, zaleđen, tvrd teren, koji je jedanako štetio obema ekipama, poluvreme bez golova je nekako logičan sled okolnosti, iako, gledajući razliku u klasi, crno-belima u njihovoj kući tako nešto svakako ne "ide na obraz".

aleksandar stanojević Foto: MN Press

Promenio je trener Aleksandar Stanojević nekoliko startera u odnosu na minulu utakmicu sa Napretkom, ali se od uvodnog dela videlo da Partizan ni izbliza nijue tako ubedljiv kao sa Kruševljanima, da se muči u organizaciji napada i poslednjoj trećini terena, gde naposto nije bilo ni naznaka izglednih situacija iz kojih bi se izrodio dobar napad i prilika za gol.

Sve vredno pomena se dešavalo na levoj strani, gde je dejstvovao upravo pomenuti Lazar Marković, koji je od početka pokušavao da razigra saigrače, tražeći "rupe" u odbrani Novog Pazara i lucidnim dodavanjima, ali i prodorima kada su mu saigrači bili statični.

I nije išlo, unos lopte u igru iz poslednje i srednje zone, samim tim i tranzicija su bili previše spori i davali su vremena gostima da se "nameste", uvek budu dobro postavljeni i lako izađu na kraj sa napadačima crno-belih.

Tek u 26, minutu Partizan je prvi put zapretio i to preko Takume Asana, koji se našao na pravom mestu posle slebe intervencije odbrane gostiju, Japanac je prihvatio loptu na grupi na 18 metara, dobro šutirao i namučio golmana Drobnjaka, koji je uspeo da odbijue loptu na stranu, na koju je potom natrčao Marković i šutirao pored gola.

Nekoliko minuta kasnije Marković je ponovo bio "režiser" dobrog napada, ostavio je dva čuvara za sobom, a potom proigrao Holendera, koji, umesto da pokuša da proigra Sumu i Asana u srcu kaznenog prostora, šutirao iskosa preko gola.

To je, otprilike, bilo sve od Partizana u prvom delu meča, dok sa druge strane Novi Pazar nije pružio ni toliko. Gosti su imali samo jednan pokušaj kontre preko Mijića u 4. minutu meča, posle čega su se isključivo branili na svojoj polovini, bez jednog jedinog šuta ka golu Aleksandra Popovića.

lazar marković Foto: MN Press

Nezadovoljan pruženim u prvih 45 minuta, Stanojević je u poluvremenu u svlačionici ostavio Sumu i Jojića, poslavši na terenu Bibrasa Natha i Aleksandra Šćekića. Na taj način trener crno-belih je zapravo želeo da dobije i na čvrstini i na završnom pasu, jer su u oba segmenta njegovi izabranici prilično podbacili.

Videlo se od prvog trenutka da je ceo tim promenio odnos ka igri, da su izmene unele agresivnost i da Partizan želi brzi gol, kako ne bi dospeo u problem. Posle nekoliko dobrih napada i velikog pritiska na odbranu Novog Pazara, sve se isplatilo pomalo i spletom srećnih okolnostiu.

Igrao se 54. minut, golman gostiju Dobnjak je očajno degažitrao loptu, koju je na 35 metara "pokupio" Lazar Marković, odigrao dupli pas sa Holonderom, a potom majstorski, "otvorenom" stopalom plasirao loptu u dalji ugao - 1:0.

Sve posle vodećeg gola je bilo daleko lakše za Partizan, jer je i Pazarcima darastično palo samopouzdanje i igra im se praktično raspala u paramparčad.

Ubrzo, crno-beli su duplirali vođstvo i to iz jedanaesterca, Svemu je prethodila kombinacija Asana i Natha, koga je u kaznenom prostoru nesmotreno povukao i srušio rezervista Pajović, a sudija

Milan Mitić pokazao na kazneni udarac. Natavno, Izraelac nije propustio priliku da nastavi seriju pogodaka sa bele tačke, koja verovatno traje od "petrlića" - 2:0.

Već u 63. minutu Partizan je stigao i do trećeg gola za samo devet minuta igre. Ponovo je sjajan posao obavio Lazar Marković, otvarajući, posle prodora celu stranu Miljkoviću, usledio je centaršutr, koji je verovatno išao u gol, ali je Filip Holender za svaki slučaj zakucao loptu u mrežu sa pola metra - 3:0.

Mogao je Stanojević donekle da se opusti, ali i da odmori neke igrače, pa su priliku u završnici dobili mnladi Nikola Štulić i Nemanja Jović. Pre toga je izmene izvršio i trener Batak, ali u momentima kada je pokušavao da spase brod koji tone.

Uspeli su Pazarci ipak da iskoriste promene u sastavu crno-belih (izašao u Zdjelar) da postignu počasni gol, ali ne iz igre, već posle prekida u kome su defanzivci domaćina bili statični i nedisciplinovani, što je iskoristio Jovo Kojić da nebranjen uputi udarac glavom za - 3:1.

Bilo je to ipak sve od gostiju, koji su u smiraju meča dodatno pokvarili utisak, pošto su postigli čak i autogol. Igrao se 87. minut kada je Vlajković očajno odreagovao posle centaršuta Štulića i ubacio loptu u sopstvenu mrežu - 4:1.

Partizan - Novi Pazar 4:1

(L. Marković 54, Natho 61.p, Holender 63, Vlajković 87. ag - Kojić 75)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA