≫ 

Ibrahimović napada dva velika rekorda, ali ne i Zvezdu: Zlatan na gol od ulaska u istoriju

Šveđanin ima veliki motiv da zatrese mrežu Specije

  • 0
Milan Crotone Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Milana večeras gostuju ekipi Specije u okviru Serije A, a sve oči biće uprte u švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića!

Razlog je taj što bi eventualan pogodak Zlatanu doneo mesto u istoriji italijanskog šampionata, ali i evropskog fudbala!

Naime, Ibrahimović je trenutno na 14 golova i ukoliko dože do 15. postaće najstariji fudbaler koji je dao 15+ pogodaka u jednoj sezoni Serije A. Tačnije, Šveđanin će nadmašiti rekord koji od sezone 1951/52 drži Silvio Piola.

Takođe, Ibra bi mogao da postane prvi fudbaler u ovom veku koji je, gledajući TOP 5 glavnih liga, tresao mrežu 80 različitih klubova. On je nadoka ovog dostignuća protiv Specije, koja mu je 99. različti rival, stigao igrajući za Juventus, Inter, Milan, Barselonu, PSŽ i Mančester junajted.

S druge strane, Ibrahimović najverovatnije neće doći u Beograda na megdan Crvenoj zvezdi u okviru Lige Evrope  s obzirom na to da mediji u Italiji javljaju da ga trener Stefano Pioli čuva za derbi sa Interom koji je narednog vikenda.

Rosoneri na Marakani gostuju 18. fenruara, a pored Ibrahimovića očekuje  sa da u u timu ne budu golman Donaruma i levi bek Ernandez.

>>> Vodiće se ozbiljna bitka za titulu u Italiji, a pet dana pred dolazak u Beograd na meč sa Zvezdom Milan gostuje Speciji (20.45) i ima imperativ pobede jer ga sledećeg vikenda čeka derbi s Interom. Kvota na dvojku je 1,57. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Specija - Milan.

>>> Pre spektakla s Milanom, Zvezda danas (15.30) gostuje Radničkom u Nišu, gde je u poslednje vreme redovno pobeđivala. I sada je veliki favorit - kvota na dvojku je 1,38, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Radnički Niš - Zvezda.

Video: Ibra luduje uz Nadu Topčagić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA