≫ 

Gvardiola ponizio Murinja, Gundogan igrao kao Mesi, Siti je sila koja gazi bez milosti

Još jedna ubedljiva predstava "Građana", 16. uzastopna pobeda

  • 1
Ilkaj Gundogan Foto: Tanjug/Ap

Najjača sila u engleskom fudbalu je Mančester siti, oko toga, valjda, više nema nikakve dileme, a potvrda superiornosti i moći koju ima Gvardiolin tim stigla je u subotu protiv nejakog i raštimovanog Totenhema - 3:0!

Na "Etihadu" je postojao samo jedan tim, drugi je bio tek nemoćni posmatrač modernog fudbala iz glave Pepa Gvardiole, koji u Ilkaju Gundoganu ima otprilike ono što je sa Mesijem svojevremeno imao u Barseloni.

Nemac turske krvi je direktno zaslužan za sva tri gola: nad njim je skrivljen penal za prvi pogodak, drugi i treći je sam dao, i stavio tačku na još jednu svoju vanserijsku partiju.

Siti sada ima sedam bodova više od Lestera, i dva meča manje od "Lisica", osam manje ima Junajted, ali i tri utakmice manje od gradskog rivala - tri u kojima nema prava na kikseve ako želi da ostane u trci sa ovakvim Sitijem.

A pogonsko gorivo ovakvog Sitija je neverovatni Gundogan koji je na psoeldnjih devet utakmica postigao isto toliko golova.

Protiv Totenhema je delovao kao viša klasa igrača u odnosu na sve rivale iz Totenhema, jednostavno rečeno bio je nezadrživ i neuhvatljiv, uvek za korak ispred direktnih čuvara. Njegov drugi gol, treći za Siti, je i najbolje svedočanstvo prethodnih redova.

Pogledajte kako je Gundogan iskontrolisao loptu posle asistencije golmana Edersona, "otresao" Dejvisona Sančesa od sebe, ovaj je pao kao dete, a onda sa mnogo rutine pogodio za krah Pevaca.

Ne može se baš reći da je Totenhem bio toliko obezglavljen, svašta je možda moglo da bude da je Kejn umesto stative pogodio mrežu u prvom poluvremenu iz slobodnog udarca, a i penal za Siti, posle pada Gundogana, je prilično diskutabilan.

Rodri je pogodio za 1:0 i najavio potop gostiju koji su sada već u seriji loših rezultata koje ni Murinjo, očito, nije u stanju da zaustavi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    13. februar 2021 | 21:42

    Al sto je igrac Totenhema zaronio licem u travu nakon driblinga Gundogana ahahahahha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA