CIES projekcija: Zvezda prelazi 100 bodova, ovo će biti šampioni Italije, Engleske, Španije...

Crveno-beli bi ovoj projekciji trebalo da imaju 13 bodova više od Partizana

  • 2
FK Radnički Niš - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Fudbalska opservatorija (CIES) uradila je projekciju za timove iz 22 lige kako će završiti na tabeli na kraju sezone!

Projekcija je izračunata pomoću statističkog modela, uzimajuči u obzir udarce u "metu", udarce iz kaznenog prostora koje su uputili ili dobili, posed lopte, kao i pasove timova u suprotnoj trećini terena.

Među 22 lige našla se i Superliga Srbije u kojoj će šampion na kraju sezone biti Crvena zvezda, sa 13 bodova više u odnosu na Partizan. Crveno-beli će imati 106, crno-beli 93, treća je Vojvodina sa 75, dok je Čukarički četvrti sa 73.

Iz lige će ispasti Mačva, Zlatibor, Novi Pazar, Napredak, Bačka i Rad - naravno, ako je verovati istraživanju koje je CIES sproveo pre vikenda koji je iza nas.

Inter će, prema ovim brojkama, biti šampion Italije sa dva boda više od Milana i tri od Juventusa (81-79-78), dok će Napoli zauzeti četvrto mesto sa 76. bodova. Iz Serije A će ispasti Parma , Kaljari i Krotone.

Što se tiče Engleske, Mančester Siti će biti šampion sa 86 bodova. Junajted je drugi sa 72, Liverpul treći sa 69, dok će u LŠ i Čelsi. Lester je peti, Aston Vila šesta, a Everton sedmi. Iz lige ispadaju Barnli, Šefild i VBA.

CIES Printskrin: CIES

Veliko iznenađenje je navodno u najavi u Francuskoj gde će Lion postati šampion sa bodom više od PSŽ-a. Treći je Lil, a iz takmičenja ispadaju Nant, Nim i Dižon.

Atletiko će biti prvak u Španiji sa 81 bodov, Barselona je druga sa 78, Real ima 74, a četvrta je Sevilja sa 67. U Segundu se sele Ueska, Valjadolid i Elče.

Bajern je šampion u Nemačkoj sa šest bodova više od Lajpciga, treći je Leverkuzen, a četvrti Volfsburg. Majnc i Šalke su u Cvajti, Arminija igra baraž.

Dinamo će po ovoj projekciji biti prvak u Hrvatskoj, Maribor u Sloveniji, Zenit u Rusiji, Ajaks u Holandiji, Bešiktaš u Turskoj, Sporting u Portugaliji, Slavija u Češkoj...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA