Janković pričao o šansama Zvezde protiv Milana, o Ibri i kako se 2006. prodao na San Siru

Nekadašnni igrač crveno-belih veruje u Dejana Stankovića i njegove momke

  • 2
Liga šampiona, FK Crvena zvezda, FK MIlan, 2006 Foto: MN Press

Crvena zvezda u četvrtak od 18.55 sati dočekuje ekipu Milana u okviru 1/16 finala Lige Evrope, što će biti treći međusobni duel ovih timova kroz istoriju.

Zvezda je prethodna dva puta morala da čestita Rsonerima, prvi put sada već davne 1988. godine, a zatim i 2006. u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crveno-beli su u Italiji poraženi sa 1:0, dok je na Marakani bilo 1:2 za goste.

U oba ta meča 2006. godine igrao je i Boško Janković koji se u razgoviru za "TV Pink" prisetio tog dvomeča.

- Dosta lepih uspomema imam sa tog duela. Jedna od njih je posle meča na San Siru, gde smo izgubili 1:0, ja sam se prodao u Španiju - u Majorku. odigrali su jednu dobru utakmicu protiv moćnog Milana. Sa imenima protiv kojih poželiš da igraš. Ne zna se ko je od koga bio bolji.

- Kada igraš protiv igrača kao što je Milan tada imao, ne možeš da očekuješ neku dominaciju. Oni su u tom trenutku bili najbolji na svetu, osvojili su LŠ kada su nas prošli, pojedinačno najbolje igrače na svim pozicijama. Mi smo dali svoj maksimum, nismo se obrukali. Trčali smo koliko smo mogli, bili smo mladi i neiskusni, ništa više od toga nije bilo realno da se uradi.

Stiče se utisak da je Zvezda sada najbliža rušenju Rosonera, s čim se slaže i Janković.

- Treća sreća. Mislim da je ovo pravi trenutak da pobedimo Milan. Ne mogu da kažem da su mnogo bolji od Zvezde. Nije to taj Milan koji je bio ranije. Jesu favoriti i imaju više šansi od Zvezde, ali današnji fudbal malo-malo pa donosi neka iznenađenja. I mnogo manje ekipe od Zvezde su pobeđivale veće od Milana. Ne vidim zašto Zvezda ne bi mogla da iskoristi to što Ibrahimović i neki drugi igrači ne dolaze u Beograd. Zlatan jeste da ima skoro 40 godina, ali mi fudbaleri znamo da ti automatski bude teže kada se na terenu pojavi neka takva figura kao što je on. Jednim potezom može da reši meč.

Imao je Janković i poruku za izabranike Dejana Stankovića.

- Poručio bih im da odigraju jednu zrelu utakmicu, da ne respektuju nikoga. Neka uđu u utakmicu kao što ulaze u domaćem prvenstvu, da daju svoj maksimum. Dajem ulogu favorita Milanu, ali mislim da Zvezda nikad nije bila bliža da pobedi tako jednu veliku ekipu kao sad. Pogotovo što imaš trenera koji je skoro ceo svoj život proveo u gradu Milanu. Ima dosta prijatelja i ljudi koji će mu reći ko će doći, a ko ne. Ko će igrati i šta spremaju. Tako da sam siguran da i Dejan Stanković to može da spremi lepo i da iznenadi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA