Stanojević pred Javor: Biće 4 ili 5 promena, pomeramo odluku oko Bajbeka!

Trener crno-belih najavio rotacije u timu pred gostovanje u Ivanjici

  • 8
163. Večiti Derbi Foto: Nikola Tomić

Ako su prva dva prolećna meča sa Napretkom (3:0) i Novim Pazarom (4:1), imala domaći teren kao olakšavajuću okolnost, sutrašnje iskušenje Partizana imaće u osnovi i otežavajuću okolnost uslova na stadinu u Ivanjici, koji ne može da se podiči kvalitetom ni u mnogo boljim vremenskim uslovima, a kamoli u "minus".

Ukoliko prevaziđu pomenutu barijeru, crno-beli će protiv Javora (13.00, Arena sport 1) potražiti 11. pobedu uz nizu, svesni činjenice da su se i izabranici Igora Bondžulića u minula tri meča rezultatski stabilizovali i da će sigurno imati "svoju matematiku" u sutrašnjem odmeravanju snaga.

Trener crno-beliih Aleksandar Stanojević kaže pred meč sa Ivanjičanima da je stručni štab dobro skautirao rivala, ali da ga najviše brinu vremenski uslovi i teren.

- Očekuje nas teško gostovanje u Ivanjici. Svi su zdravi sem Aleksandra Miljkovića, koji se povredio proziv Novog Pazara. Znamo šta nas čeka tamo, uvek je teško igrati protiv Javora u Ivanjici. Imaju i dobre rezultate, ali smo maksimalno spremni - kaže Aleksandar Stanojević.

Javor nema poraz u prolećnom delu takmičenja, što je verovatno dodatan razlog za oprez Partizana?

- Javor je počeo dobro drugi deo sezone, ispratili smo im sve mečeve, čak i iz pripremna, Jasno je da nas čeka težak meč.

Brine li vas težak teren u Ivanjici?

- Debeli minus je nekoliko dana i biće problema, ali adaptiraćemo se, nema šta drugo, jer na to ne možemo da utičemo. Videćemo kako možemo da igramo, ako ne možemo da uspostavimo naš način igre. U prošlom kolu smo platili danak tvrdog terena povredom Miljkovića, nadamo se da se slično neće ponoviti u Ivanjici.

FK Partizan Foto: MN Press

Planirate li nove rotacije u timu za Ivanjičane, s obzirom da ste prilično menjali stastav u prva dva kola?

- Biće četiri ili pet promena, jer se igra na svaka četiri dana. Videćemo ko će na teren.

Koliko čitava situacija u vezi sa klubom utiče na igrača i da li se odražava na vaš rad?

- Fokusirani smo na naš rad, na treninge, mečeve i drugo ništa nas ne zanima.

Javorov ofanzivni tandem Luković - Maričić je jedan od najboljih u ligi. Da li ste ih skautirali i pripreemili taktiku kako da ih zaustavite?

- Jesmo, ali ima tu još igrača koji mogu da zadaju probleme. Gledali smo dosta mečeva, Maričić je čak menjao i pozicije, ali dobro, spremni smo za utakmicu.

FK Partizan Foto: MN Press

Jeste li zadovoljni igrom Partizana u defanzivnim prekidima, jer Javor upravo na tome najviše polaže u ofanzivnom segmentu igre?

- Prekidi su im jača strana, ofanzivni, pa i auti koje izvode, izvode smisleno. Sada je spefičini uslovi zbog minusa i to će biti segment na koji mora da se obrati pažnja. Imamo način kako branimo prekide u zavisnosti od protivnika pravimo i sitne izmene i generalno primamo malo golova na taj način. Imamo plan i kod bočnih lopti, daljih ili bližih lopti, to su neke definisane stvari u našoj igri i verujem da neće biti problema.

Da li je i u kojoj meri Žan Kristof Bajbek blizu mogućnosti da priliku dobije od prvog minuta protiv Javora ili u nekom od narednih mečeva?

163. Večiti Derbi Foto: Nikola Tomić

- Blizu je, ali s obzirom na činjenicu da Filip Holeder igra sjajno, mnogo radi za tim. mnogo dobrih kretnji pravi, sve nekako odlažemo. Zato pomeramo odluku, ali zavisi i od njega i od tima. Blizu je, ali i nije da počne.

Čime ste najzadovoljniji u igri Partizana u prva dva prolećna kola, a što je upravo produkt rada tima na pripremama?

- Kompaktni smo, igramo kao tim, malo smo poboljšali sinhronizaciju na boku i još nekim linija,a igrači su podigli formu i na višem su nivou nego ranije. Svi su se podigli individualno, ali uvek sam oprezan, jer jedan meč, pogotovo u ovakvim uslovima, može sve da promeni, da vam pokvari plan i priču. Zadovoljan sam, imamo samopouzdanja i bitno mi je da idemo u pravom smeru i pravim putem - jasan je Aleksandar Stanojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA