≫ 

Stojković sačuvao Partizanovu pobedu u Ivanjici, Javor žali za onim zicerom u drugom poluvremenu

Jedini gol za crno-bele postigao je levi bek Slobodan Urošević

  • 36

Slavio je Partizan i 11. put u nizu, računajući i Kup Srbije, ali je do minimalne pobede nad Javorom - 1:0 - prošao Tantalove muke i pokazao dva lica u dva poluvremena. Posle ubedljive igre u prvih 45 minuta, u kojima su crno-beli su stekli prednost golom Slobodana Uroševića, u nastavku su bili slabiji rival na terenu i praktično jedva sačuvali prednost pred naletima Ivanjičana.

Promenio je Aleksandar Stanojević prilično tim u odnosu na utakmicu sa Novim Pazarom u Humskoj, s pravom očekujući "oranicu" u Ivanjici, koja je jednako sprečavala i njegovu i ekipu Igora Bondžulića da pokažu dopadljiviji fudbal, ali su crno-beli u prvih 45 minuta definitivno izvukli maksimum iz pomenute situacije.

Ne računajući prvih desetak minuta, koliko je otprilike trebalo da se adaptiraju na čemerne uslove podloge, gosti iz Beograda su bili apsolutno bolji rival u prvom delu meča i taj jedan gol zapravo ne oslikava pravu situaciju, jer su crno-beli promašili još nekoliko izglednih prilika.

Presing je praktično počeo od prvog minuta, a izbor Stanojevića da u ekipu od početka uvrsti Nemanju Jovića pokazao se ispravnim, jer je upravo mladi igrač u uvodnim momentima, u tandemu sa Slobodanom Uroševićem, pravio velike probleme Ivanjičanima po levoj strani.

Ništa im lakše nije bilo ni na suprotnoj strani terena, gde su Asano i Banjak takođe sjajno funkcionisali, uz pravu ispomoć centralnog dela manevra sa Šćekićem, Zdjelarom i Nathom, kao i izuzetno pokretljivim Holenderom, koji se uvlačio između linija u poravio poimetnju u odbrani Javora.

Partizan je gotovo sve vreme bio na polovini Javora, sve vreme u posedu, a kada bi i izgubio posed, igrači su kao po komandi skupljali na nosioca lopte, ne dozvoljavajući domaćinu da poveže više od dva pasa.

FK Javor - FK Partizan Foto: partizan.rs

Posle nekoliko solidnih akcija na početku, bedem Javora je probijen u ‚14. minutu. Bila je to akcija koju su crno-beli uvežbavali tokom priprema, u kojoj je Jović iz kornera poslao oštru loptr, Holender na prvoj stativi promenio pravac, a potom se na povratnoj pojavio Slobodan Urošević, koji je umakao bloku i pogodio kroz "šumu" nogu - 0:1.

Gol je samo dodatno opustio crno-bele, koji su u narednih 20-tak minuta stvorili pregršt situacija pred golom Javora. Režiser je uglavnom bio Bibras Natho. Bilo kao asistent, kao, recimo, u 17. minutu kada je Asana spojio s golom (volej pored stative) ili, pak, iz prekida, pet minuta kasnije, kada je Izraelac zatresao prečku.

Veliku priliku je propustio Natho i posle akcije Banjaka i Asana po desnoj strani, kada je ispala odbrana Javora, ali vezista crno-belih sa sedam, osam metara nije krunisao povratnu loptu Japanca, već je praktično pogodio golmana Lazovića.

U poslednjih desetak minuta prvog dela, Javor je malo hranrije krenuo unapred i uspeo da dođe do situacija iz prekida koje su bile naznake opasnosti za Partizan, ali ništa više od toga. Gosti su se umešno odbranili i zasluženo otišli sa prednošću na odmor.

Reagovao je trener Bondžulić u poluvremenu, promenio tri fudbalera i u potpunosti promenio odnos snaga na početku drugog poluvremena, jer je Javor iz pozicije "lovine" postao lovac i praktično preuzeo konce igre u svoje ruke.

Zbunjeno je delovao Partizan u tom periodu igre, kao da nije znao da odgovori na napade domaćina, koji su bili dobri sve do poslednje trećine terena, gde su crno-beli nekako uspevali da neutrališu Ivanjičane.

U jeku napada Javora - Partizan je stigao do zicera! Igrao se 55. minut, Banjak je izveo prekid sa polovine crno-belih, lopta je letela 60 metara, pala iza odbrane domaćina, koji nisu reagovali i to pravo pred noge Nemanji Joviću. Mladi fudbaler je rezonski šutiraio iz prve, ali je golman Lazović ponovo sjajno intervenisao.

Pet minuta kasnije Javor je promašio kolosalnu priliku. Luković se praktično prošetao po liniji kaznenog prostora, pasivno ga je gledala odbrana Partizana, posle čega je usledio pas za Ibrahima Tanka, kome je Vladimir Stojković skratio ugao i odbranio viđen gol.

Shvatio je i Stanojević da mu tim ne izgleda dobro, prvo je na teren poslao Lazara Markovića, ne bi li smirio igru i zadržao loptu u posedu, a nešto kasnije i Jojića i Lutovca, kako bi makar i snagom isparirao.

Međutim, ništa od toga se nije "primilo", crno-beli nikako nisu uspevali da povežu redove, da odigraju smislen napad, što je Javor osećao i sve više pritiskao, sa istovetnim problemom u završnici, gde je ostajao nedorečen.

Poslao je Stanojević u završnici na teren i klasičnog napadača Nikolu Štulića, kako bi leđima zadržao loptu, dao predaha, ali i omogućio saigračima da iz drugog plana eventualno ugroze gol Javora. Upravo je mladi igrač u 84. minutu izborio loptu pred golom Javora i proigrao Markovića, kome je Lazović odbranio šut u bliži ugao.

To je ujedno bila i poslednja situacija vredna pomena, jer je u smiraju i Javor izgubio snagu i težište igre je preneto na polovinu domaćina, koji je skupo prodao kožu favoritu.

FK JAVOR - FK PARTIZAN 0:1 (0:1)

(Urošević 14)

Javor: Lazović, Dimitrijević (Jevremović 46), Ostojić, Jevtić (Rušević 87), Tričković, Pavišić, Dukure, Ilić, Maričić Krnić 77), Šćepanović (Tanko 46), Luković.

Partizan: Stojković, Banjak, Marković, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Natho (Jojić 63, Asano (Lutovac 63), Holender (Štulić 79), Jović (Marković 57)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    17. februar 2021 | 13:53

    Jedna od 3 filijale pored Indjije i Macve....

  • Prcko prca a grobarka...

    17. februar 2021 | 14:54

    Auuuuu Javore, Javore...ko Vas je i čime to potkupio da ne želite gol da date...

  • Cure

    17. februar 2021 | 13:08

    Staraa filijalaa glodaraa..sklanjalica u najavi kao i godinama unazad..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA