≫ 

Potvrđeno: Piksi je novi selektor Srbije!

Legendarni fudbaler preuzima Orlove na putu ka Mundijalu u Kataru

Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Dileme više nema, Dragan Stojković Piksi je novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Posle višenedeljnog iščekivanja u Beograd je konačno stigao sertifikat iz Kine pa će legendarni fudbaler preuzeti Orlove na putu ka Mundijalu u Kataru 2022. godine, potvrđeno je Telegrafu iz vrha FSS-a.

I sam Stojković se, navodno, ovog jutra pohvalio prijateljima SMS porukom sledeće sadržine:

- Dobro jutro, biću selektor.

Stojković je odmah posle rastanka FSS-a sa Ljubišom Tumbakovićem bio prva želja rukovodstva Saveza za upraženjenu funkciju selektora, međutim dogovor je kočio njegov raskid saradnje sa kineskim Gvangdžuom, klubom od kojeg je primao pozamašnu naknadu na ime raskida ugovora. Nezvanično, blizu 4 miliona evra.

Međutim, Stojković je pristao na kraju da se odrekne dela (polovine) te svote kako bi mogao da preuzme Srbiju, a posle nekoliko dana čekanja zbog praznika u FSS je konačno stigla pismena dozvola Kineza pa mesec dana uoči starta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija konačno ima selektora.

Stojković bi i na kormilu Srbije trebalo da ima sasvim solidnu zaradu. Prema ranijim informacijama, Piksi će kao selektor Orlova imati mesečnu zaradu od 50.000 evra, uz odličan bonus u slučaju plasmana na u Katar - od milion evra.

Angažman Stojkovića na klupi Orlova potvrdio je i zamenik predsednika FSS-a Marko Pantelić.

- Dogovor je postignut. Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira jos nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričaćemo na konferenciji za medije i promociji sledeće nedelje - rekao je Pantelić.

Dva puta je Atletiko remizirao u poslednja tri kola, i malo se istopila prednost nad Realom i Barsom, a danas (16.15) mu u goste dolazi Levante, s kojim je pre tri dana, u zaostalom meču, odigrao 1:1. Sada je kvota na keca 1,58, a na kombinazziju 1&2-3 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko - Levante.

Video: Vučić o Piksiju: Ljudi u Japanu umeju da cene kada neko nešto dobro uradi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Md

    20. februar 2021 | 10:34

    Srecno Piksi!

  • Vlada

    20. februar 2021 | 11:02

    Kao i do sada,, Sve je u novcu, plata +bonusi, milina. "Oticice i on podvijena repa uz povredjenu sujetu ali punih džepova. Voleo bih da jednom od njih novac nije na prvom mestu. 🤑🤑🤑🤑🤑🤑

  • Znači

    20. februar 2021 | 10:37

    Nastavljam da bojkotujem!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA