≫ 

Eh, ti Brazilci: Navijač dao 200.000 dolara Internasionalu da jedan igrač zaigra protiv Flamenga

Domaći su tražili navedenu svotu, jer je ovaj bio na pozajmici u Internasionalu

  • 0
Rodinei Foto: Youtube / Printscreen

Nekada je veoma teško dokazati da ste pravi navijač jednog kluba. Neki tvrde da su to zaslužili time što su godinama navijali i bodrili svoje omiljene pulene, neko da su bili na stadionu kada niko nije želeo tamo da bude, a neko je uskočio baš kada je klubu to bilo neophodno. Upravo takva jedna priča dolazi nam iz Brazila, gde je jedan čovek uplatio 200.000 dolara na račun Internacionala u petak, kako bi obezbedio da jedan fudbaler zaigra na meču sa Flamengom.

Odavno je poznato da mečevi Internacionala i Flamenga donose dosta naboja, a ovaj će biti poseban zbog toga što će možda odlučiti o prvaku države. Naime, dva brazilska tima razdvaja samo poen na vrhu tabele dva kola pred kraj, a upravo će se oni međusobno sastati u nedelju od 20:00 časova po našem vremenu.

Ono što je važno naglasiti jeste da je Flamengo pred Internacional stavio uslov da mora da plati 1.000.000 brazilskih reala (185.794 američka dolara) kako bi dopustio Rodineiju, fudbaleru gostujuće ekipe da nastupi u velikom derbiju. Naravno, nisu želeli ni da čuju za to u aktuelnom lideru brazilskog šampionata, ali situacija koja ih je zadesila, ipak je promenila ploču.

Tako je bogati farmer, Magi Šefer iz centralnog Brazila donirao 200.000 dolara i potpisao ugovor sa klubom da će novac biti iskorišćen za datu namenu. Internacional mu se na tome zahvalio u javnoj poruci. Inače, Rodinei nije mogao da nastupi u derbiju, jer se nalazi na pozajmici u Internacionalu upravo iz Flamenga. A do sada je uvek bio starter...

Ukoliko kojim slučajem Internacional pobedi na Marakani, biće to njihov prvi pehar u Brazilu još od 1979. godine. Zbog toga, Šefer nije žalio novac kako bi privoleo klub da „pritisne“ ljutog rivala. Prava priča bi bila da Rodinei postigne gol u sutrašnjem derbiju.

Liverpul se podigao pobedom nad Lajpcigom u Ligi šampiona, i u boljem raspoloženju čeka današnji (18.30) gradski derbi s Evertonom, koji po tradiciji lako rešava u svoju korist. Kvota na keca je 1,55, dupla šansa X2 je 2,44, a GG3+ 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Everton.

Video: Nathova rođendandska želja: „Da uživamo u brojnim pobedama i da osvojimo mnogo titula“

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA