≫ 

Everton pobedio na "Enfildu" posle 22 godine, Liverpul ne može da se probudi iz košmara

Rišarlison čovek odluke

  • 2
everton Foto: Tanjug/Ap

Još jedan poraz, četvrti premijerligaški u nizu, pretrpeli su fudbaleri Liverpula, a ovaj je bio bolniji od svih ostalih u tom nizu - jer je stigao od najvećeg rivala Evertona, i to na svom terenu, "neosvojivoj tvrđavi".

"Karamele" su uradile nešto što nijedna generacija kluba sa "Gudisona" nije od 1999. godine - savladala je "mrskog rivala" na njegovom bunjištu, uz to je ovo ujedno i prva pobeda Evertona nad Liverpulom uopšte gledano posle deset godina!

FK Liverpul - FK Everton Foto: Tanjug/AP

Po navijače Liverpula poražavajuće deluje i činjenica da je ovim neuspehom Klopov tim sada u bodovnom egalu sa Evertonom, uz meč više u odnosu na Anćelotijev tim. Oba tima imaju po 40 bodova i čeka ih žestoka borba za Ligu šampiona.

Ne pamti se da je Klopov Liverpul bio ovoliko loše plasiran pod njegovom komandom - sad su pali na deobu šeste pozicije.

Strelci za goste u subotu bili su Rišarlison u 3. minutu i Sigurdson u 83. minutu iz penala.

Liverpul je "prespavao" prvo poluvreme, ponovo su Klopovi učenici bili letargični, bez prave energije za ovakvu utakmicu, pomalo istrošeni od meča sa Red Bulom - a surovo ih je već u povoju utakmice kaznio Rišarlison.

Krenuo je Brazilac od starta umesto Kalvert Luina, osetio je "stari lisac" Anćeloti da bi ovo mogao biti idealan meč za Brazilca, i njuh ga nije prevario. Rodrigez je majstorski proturio loptu između dvojice igrača Liverpula u toj situaciji, a Rišarlison kao na treningu savladao zemljaka Alisona.

Iskupio se nešto kasnije Brazilac među stativama "Redsa" za poslednja "brljanja" sjajnom intervencijom na udarac Rišarlisona, spasio svoj tim da već tada ne ode u dublji ambis, ali kako su igrali "Redsi" u prvom delu meča, možda su i bili zreli za još neki gol.

Da nevolja nikada ne ide sama dokaz je i ovaj meč u kojem je Liverpul, na svu muku sa povređenim igračima, ostao i bez Džordana Hendersona već u 30. minutu, pa je Klop ponovo morao da pronalazi alternative u poslednjoj liniji. Podsetimo da su van stroja već Van Dajk, Milner i Fabinjo.

FK Liverpul - FK Everton Foto: Tanjug/AP

Nastavak je doneo daleko angažovaniju igru Liverpula, vieli smo, doduše samo na momente, onaj snažni, moćni tim koji nadire u talasima, međutim gosti su se u nekoliko opasnih situacija odbranili i održali se "na površini".

Gosti su tek psole dvadesetak minuta u nastavku "došli do daha", Liverpul je polako posustajao, a mat je stigao u 83. minutu posle savrešnog dodavanja Rišarlisona ka Kalvertu- Luinu koji je u međuvremenu ušao u igru. Brazilac je sa desnog krila dao idealan pas saigrču, ovaj "iz prve" šutirao, Alison je odbranio, ali je napadač Eevrtona u naletu pao preko Aleksandera-Arnolda i izborio penal.

Teško je reći da li je ovo bila ispravna sudijska odluka, jer defanzivac Liverpula nije ni gledao Kalverta-Luina koji mu je otrčavao s leđa, no, kako bilo, arbitar nije menjao odluku ni nakon VAR pregleda. Pokazao je na "kreč", odakle je Sigurdson pogodio mrežu, dupliroa vođstvo Eevrtona i potvrdio prvu pobedu na "Enfildu" posle više od dve decenije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    20. februar 2021 | 22:24

    od kako strasni centarfor mitrovic ne igra fulam pobedjuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA