≫ 

Mihin "autobus" izdržao plotune protiv Sasuola, Bolonja uzela bod posle neviđene defanzive

Domaći tim uputio 32 udarca ka golu ekipe našeg trenera

  • 0
kaputo Foto: Tanjug/Ap

Kako su igrači Bolonje uzeli bod na gostovanju kod Sasuola, verovatno ni njima samima nije jasno kada pogledaju statistiku sa meča koja kaže da su imali tek četiri udarca ka golu rivala, a protivnik - 32!

I u takvom odnosu snaga, u duelu Davia i Golijata, Bolonja je uspela da se nekako izvuče sa nerešenim rezultataom u malom derbiju Emilije-Romanje - 1:1.

Mihajlovićev tim je poveo preko Sorijana u 17. minutu i delovalo je tada da može da se nadigrava sa favorizovanim rivalom i jedno vreme liderom prvenstva, međutim od trenutka kada je škotski tinejdžer Eron Hiki dobio direktan crveni karton (grub start), u 30. minutu, Bolonja je spasavala "živu glavu" na "Mapei" stadionu - do samog kraja.

sorijano bolonja Foto: Tanjug/Ap

Već prvi naredni minuti doneli su veliki nalet tima u kojem je od starta važne konce vukao naš Filip Đuričić. Ređale su se šanse Sasuola, udari sa svih strana, pa je poluvreme došlo kao poručeno po goste da se priberu i dođu do daha, jer su znali da ih u nastavku čeka - pakao.

Nastavili su igrači Sasuola da nadiru u talasima i u drugom poluvremenu, konačno i materijalizovali veliku inicijativu preko Kaputa u 52. minutu, u akciji u kojoj je učestvovao i Đuričić.

Delovalo je tada da će gosti primiti još neki gol do kraja, jer su sve vreme bili u teškoj defanzivi sa parkiranim "autobusom" maltene sat vremena, ali, začudo, mreža Mihinog tima se više nijednom nije tresla.

Uprkos silnim napadima Sasuola, koji je, uz neviđenu dominaciju u pogledu udaraca ka golu, imao i 72 posto vremena loptu u svom posedu, rezultat se nije menjao, pa Bolonja nosi bod od kog su se verovatno svi u taboru gostiju oprostili u jednom trenutku.

Bolonji je ovo bio treći vezani meč bez poraza, drugi uzastopni remi, koji joj je doneo potvrdu 12. mesta, zapravo deobu istog sa Fiorentinom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA