≫ 

Partizan ubedljiv u Humskoj, Crnogorci dotukli Radnik i "čestitali" Stanojeviću veliki jubilej

Crno-beli lako izašli na kraj sa Surduličanima koji su od sredine drugog poluvremena igrali sa igračem manje

  • 38
FK Partizan Foto: MN Press

Bolji poklon od ubedljive pobede za jubilej - 100. meč na klupi Partizana, fudbaleri crno-belih nisu mogli da upriliče treneru Aleksandru Stanojeviću. Tim iz Humske je slavio i 12. put u nizu pod vođstvom mladog stručnjaka, a nova "recka" je upisana protiv Radnika iz Surdulice - 3:0, golovima Igora Vujačića, Aleksandra Šćekića i Takume Asana.

Namučio se Partizan u prvih 45 minuta meča sa Radnikom i to najviše zbog činjenice da tim Aleksandra Stanojevića nije iskoristio prilike u pravo vreme, pa se borba sa "bunkerom" gostiju otegla do kraja poluvremena.

Činjenica je da struka Partizana nije mogla da računa na nekolicinu igrača za duel sa Surduličanima, što je verovatno uticalo i na izbor igrača, samim tim i na neke sekvence u igri koje nisu bile baš sjajne. To se pre svega odnosi na nešto sporiji manevar, gde su crno-beli inače najjači, a koji je teško uspevao da "izmisli" rešenje u poslednjoj trećinbi protiv tima koji sa deset igrača stoji "iza lopte".

Početak nije odavao takav utisak, jer je Partizan silovito krenuo da što pre probije blok Radnika i tako sebi u velikoj meri olakša posao. Znao je i Stanojević da će "odlaganje" egzekucije samo uvesti tim u bespotrebnu nervozu i problem, a posle teškog meča u Ivanjici to svakako nije želeo.

Počeo je prekidom Natha u 3. minutu, koji je završio pored gola, nastavilo se udarcem Lazara Markovića koji kje bio preslab, potom i pokušajem Igora Vujačića posle kornera (preko gola).

Na isteku 20. minuta Partizan je odigrao najbolju akciju do tada, u kojoj su Asano, Holender i Marković brzom razmenom pasova izbacili celu odbranu, ali je Lazarev završni udarac, malo iskosa, bio suviše "ravan" - pravo u golmana Ivana Kostića.

Ritam je potom malo opao, ali se odnos snaga nije promenio, igralo se sve vreme na polovini Radnika, koji nije pokazao ni najmanju ambiciju, niti umešnost da makar pokuša da ugrozi favorita iz kontranapada.

FK Partizan Foto: MN Press

Tek što je isteklo pola časa igre, Partizan je sačekao još jednu grešku defanzivaca, tačnije Predraga Đorđevića, koji je loše procenio dugu loptu Svetozara Markovića iz poslednje linije. Napadač mu je oteo loptu na 16 metara i, umesto da odigra usamljenom Asanu u srcu kaznenog prostora, poikušao sam da završi akciju, no, lopta je otišla pored gola.

Kada nije moglo kroz igru, Partizan je konačno našao rešenje za odbranu Radnika putem prekida. Igrao se 44. minut kada je Miloš Jojić izveo prekid sa leve strane, a najviši u skoku je bio Igor Vujačić, koji je iz teške pozicije poslao loptu u suprotan ugao - 1:0.

To je ujedno bio i poslednji kvalitetan napad u prvom delu, u kome je Partizan bio daleko bolji tim od defanzivno orjentisanog Radnika. Plodonosno rešenje iz prekida, koje je skinulo breme sa igrača Partizana u smiraju prvog dela, ispostavilo se kao ključno i na početku nastavka, Delovalo je u uvodnim minutima da je Radnik spreman da bar nešto pokuša u napadu, ali ih je jedan od prvih ozbiljnijih napada Partizana skupo koštao.

Igrao se 54. minut, crno-beli su izborili korner, koji je ponovo izveo Jojić, a na petercu je čuvaru umakao Aleksandar Šćekić i glavom zakucao loptu pod prečku - 2:0.

Radnik je rezultatski već bio na kolenima da bi im posao dodatno težao Ranko Jokić, koji je u 57. minutu isključen, Pomenuti Jokić je nesmotreno udario Bibrasa Natha nasred terena, posle čega mu je sudija Dragan Čolović pokazao drugi žuti i crveni karton, samim tim i put u svlačionicu.

Bio je to nagoveštaj kraja Radnika u Humskoj, kome su ubrzo Lazar Marković i Takuma Asano presudili u potpunosti, Pomenuti tandem je prvo izigrao odbranu u 63. minutu, no, tada je udarac Japanca odbranio Kostić.

Minut kasnije nije bilo spasa. Marković je sa puno osećaja proigrao Asana, koji je umakao čuvarima i potom poslao loptu ispod Kostića za ubedljivih - 3:0.

Bio je to signal i za Stanojevića da na teren pošalje mlađe snage - Štulića i Jovića ne bi li sazrevali u komociji povoljnog rezultata, sa manjim bremenom pritiska. Pre toga je nekoliko izmena izvršio i Slavoljub Đorđević, osetivši da se igra i ideja o makar časnom porazu njegovog tima raspala u paramparčad.

Ritam utakmice je za nijansu opao, što je Stanojevića u jednom momentu iznerviralo, pa je poimence pozivao mlade igrače, sugerišući im da igraju življe, srčanije. Poslao je na teren u završnici i desnog beka Marka Živkovića, kome je to bio debi u prvenstvenim mečevima, u povratničkom mandatu, a sa njim i Lazara Pavlovića i Aleksandra Lutovca, odmarajući na taj način iskusne igrače.

Daleko bolji na terenu je bio Partizan i u samoj završnici, odigrao nekoliko interesantnih akcija, pokušao da poveća vođstvo preko Štulića i Pavlovića (udarci glavom), ali je rezultat ostao nepromenjen.

Naredni meč crno-belih igraju u petak protiv Inđije u gostima. takođe od 13.00 časova.

PARTIZAN - RADNIK 3:0 (1:0)

(Vujačić 44, Šćekić 54, Asano 64)

Partizan: Popović, Miljković (Živković 74), S. Marković, Vujačić, Obradović, Natho (Pavlović 74), Šćekić, Jojić, Asano (Lutovac 68), Holender (Štulić 68), L. Marković (Jović 68)

Radnik: Kostić, Đorđević, Stevanović, Kričak, Jokić, Bainović (Oreščanin 64), Jović, Lukić (Subotić 59), Spasić, Danoski (Stojanović 59), Makarić (Milovanović 73).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CRAZY NORTH

    21. februar 2021 | 14:50

    Pa nama u Srbiji ne trebaju sudije..igrači sami odlučuju kome drugi žuti crveni karton..😃😃😃...a Obradović se pokazao kao dobar rukometaš...klasičan primer kako namerno rukom sprečiti 100%šansu protivnika a ne dobiti ni žuti...ma ok..sve je to normalno

  • Grobari

    21. februar 2021 | 14:46

    ZAHTEVAMO!!! OD CRVENOG ZAVEZA DA OMOGUCI, FER PLEJ SUDENJE U SUBOTICI!!!

  • Gogi-11

    21. februar 2021 | 13:49

    A kazu ne valha im nikolic dadose gol iz faula koji nije postojao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA