Ajntraht prodaje Silvu kako bi zadržao Jovića? Solskjer želi da dovede Portugalca idućeg leta

Tim iz Frankfurta debelo će zaraditi na prodaji svog najboljeg strelca

  • 2
Andre Silva Foto: Profimedia/THOMAS FREY/AFP

Fudbaleri Ajntrahta sigurno predstavljaju najlepše iznenađenje ove sezone u Bundesligi. Trenutno zauzimaju visoko treće mesto na tabeli, a u poslednjoj rundi su savladali ekipu Bajerna iz Minhena na svom terenu.

Sigurno je da je za to ponajviše zaslužan Andre Silva, koji je do sada 19 puta matirao protivničke golmane na 22 utakmice. Samim tim, privukao je ogromnu pažnju fudbalske javnosti i u centru je pažnje brojnih evropskih klubova, koji bi voleli da ga dovedu na leto.

Među onima koji se najviše interesuju je Mančester junajted, koji će biti prva opcija ukoliko Edinson Kavani ne produži ugovor sa timom Olea Gunara Solskjera. Urugvajskom fudbaleru će ugovor isteći na kraju ove sezone, a Junajted bi morao da plati Ajntrahtu oko 35.000.000 evra ukoliko saradnja aktuelnog fudbalera i kluba ne bude obnovljena.

Inače, Portugalac ima još dve godine ugovora sa nemačkim klubom, ali Ostrvljani tvrde da je Ajntraht spreman da se odrekne Silve, kako bi mogao da otkupi Luku Jovića od Real Madrida. Srpski fudbaler je igrao na sedam susreta do sada, uglavnom je bio rezervista, a postigao je tri gola i potvrdio da nije „zaboravio“ da trese mreže.

U Španiji nije bilo dovoljno prostora da se Jović pokaže i dokaže pod palicom Zinedina Zidana. Međutim, odmah po odlasku na pozajmicu kliknuo je u tandemu sa Filipom Kostićem, pa su Ajntrahtu počeli da razmišljaju da ga i definitivno vrate u svoje redove.

Sa druge strane, Silva je u Ajntraht došao iz Milana za svega 3.000.000 evra, tako da će u tom slučaju Nemci biti u velikom plusu. Cena bi tek mogla da mu raste, jer se interesuju i neki drugi klubovi pored Junajteda, među kojima je najozbiljniji Atletiko Madrid. Videćemo kakav će biti epilog ove transfer sage.

Video: Kako volim da ga nerviram: Dok Luka Jović gleda utakmicu, Sofija Milošević ga žestoko ometa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA