Partizan konačno dočekao vezistu: Jojićevi prekidi novo oružje crno-belih

Vezista u minulom periodu tražio formu usled nedostatka kontinuiteta, menjao i pozicije i na kraju doneo konkretan učinak timu iz Humske

  • 6
Miloš Jojić i Bibras Natho Foto: FK Partizan

Nekoliko meseci je Partizan čekao konkretan učinak Miloša Jojića, koji je od povratka u Humsku tražio formu posle dugog neigranja u kontinuitetu, menjao pozicije (levo krilo, centralni i zadnji vezni) da bi se minulog vikenda stpljenje isplatilo i fudbaleru i treneru Aleksandru Stanojeviću, a najpre crno-belima.

U pobedi nad čvrstom ekipom Radnika (3:0) presudili su odlični centaršutevi veziste u prekidima i sjajne reakcije Igora Vujačića i Aleksandra Šćekića, koje su na kraju "otvorile", pa i "slomile" čvrste Surduličane za 12. pobedu tima iz Humske u nizu.

Jojić kaže da prekidi nisu bili plod slučajnosti, već konstantnog rada i uigravanja na treninzima, što je i donelo rezultat.

- Obe asistencije su mi podjednako drage, bez obzira da li govorimo o Vujačićevom prvom ili golu Aleksandra Šćekića. U drugo poluvreme ušli smo malo konfuzno, ali smo upravo tim golom to presekli i nastavili kako treba. I nije to ništa slučajno, na treninzima smo uvežbavali prekide i uigravali smo pojedine akcije, što se pokazalo, naravno, kao dobro - rekao je Miloš Jojić za klupski sajt.

Fudbaler kaže da mu se prvi put dogodilo na jednom meču da dva puta "pripremi" golove saigračima iz prekida.

- U toku karijere mi se još nije dogodilo da na jednoj utakmici imam dve asistencije i to obe baš iz prekida. Imao sam naravno i asistencije i davao sam i golove na istim utakmicama, a ovo je prvi put da imam dve asistencije iz prekida.

U proteklih nekoliko meseci Jojić je prošao razne faze kod Stanojevića, od startera do "džokera" sa klupe za rezervne igrače, a nekada je minutaža bila zsiat mala. Vezista ističe da Partizan sada tako funkcioniše, da su svi igrači bitni, ali i da se bez dvakoga može.

- Atmosfera u klubu, timu i stručnom štabu je takva da je svaki igrač jako bitan, ali i da se bez svakog od nas može, što se pokazalo u prethodnom periodu. Neke utakmice sam počinjao, ekipa je pobeđivala, neke utakmice nisam počeo i ekipa je takođe pobeđivala. Tim je je sada iznad svakog pojedinca, a kroz dobre igre i pobede individualno iskaču pojedinci. Da li ću početi ili ne? Zaista se time ne opterećujem, već je važno da je unutar tima atmosfera dobra, da podržavamo jedni druge i da se to vidi na terenu, da smo prava ekipa.

Partizan u petak gostuje Inđiji (13.00, Arena sport), gde će, pored vrlo dobrog rivala, veliki problem predstavljati teren.

- Očekuje nas jedan neugodan protivnik na lošem terenu, to mogu reći, jer sam gledao njihove utakmice. Teren izgleda jako loše. Inđija je ekipa koja je agresivna, koja pritiska, koja se bori za opstanak i koja samim tim ima dodatnu motivaciju. Mi smo Partizan i idemo tamo po tri boda - zaključio je Miloš Jojić.

Inače, pre nego što odmere snage sa Inđijom, crno-beli će danas odigrati i jedan kontrolni meč u svom sportskom centru u Zemunu i to protiv filijale Teloptika, kako bi trener Stanojević održao u ritmu igrače sa manjom minutažom, ali i "držao na oku" talentovane momke iz omladinske škole koji su prošli zimske pripreme, a koji će danas takođe dobiti priliku da igraju protiv "optičara".

Video: Sporne situacije u Humskoj: i Radnik i Partizan oštećeni za penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    24. februar 2021 | 15:12

    Dokle se stiglo sa istragom u Partizanu povodom slucaja Nevolja??? Sta kazu Vazura i ekipa?

  • GP

    24. februar 2021 | 13:26

    Stanojevic, Jojic, Miljkovic, mars iz Partizana!

  • Darko pfc

    24. februar 2021 | 14:53

    Vidi vegeterijanca pa ti zemljace ne mozes da pretrcis parking sat. Stanojevic,Obradovic,Miljkovic I ti mars iz Partizana prevare najvece. P.s Bolje sada da idete nego kada se vratimo na tribine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA