Ponude za Sumu na stolu, Partizan ne žuri: Suma košta više, bitan nam je za tim

"Odlučili smo da ne žurimo, jer ima vremena, a i igrač nam je jako važan", kaže prvi čovek sportskog sektora Ivica Iliev

  • 23
Ivica Iliev, Sejduba Suma Foto: MN Press

Partizan na stolu i dalje ima dve konkretne ponude za Sejdubu Sumu, jednu iz američke MLS lige, o čemu je Telegraf već pisao, i drugu iz Ukrajine, ali je pokušaj oba kluba da na brzinu realizuju transfer pod nešto povoljnijim uslovima bez zadrške ignorisan iz Humske i stavljen na čekanje dok se cifre ne "podebljaju".

Otuda je Suma, koji je u dogovoru sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem i ljudima iz kluba nekoliko dana pauzirao, kako bi razmotrio ponude, ali i kako bi se izbegla eventualna povreda, koja bi samo napravila problem u slučaju da se stavovi približe. Gvinejac je otuda preskočio duele sa Javorom i Radnikom, posle koga se uredno javio šefu stručnog štaba i počeo normalno da radi, pa će u petak u Inđiji (13.00, Arena Sport) konkurisati za sastav tima.

Upitali smo i prvog čoveka sportskog sektora Ivicu Ilieva dokle se stiglo u pregovorima sa Amerikancima i Ukrajincima.

- Obe ponude za Sumu stoje na stolu i aktuelne su, ali je klub odlučio da ne žuri s tim, jer, recimo, prelazni rok u MLS traje do 4. maja. U jednom trenutku smo čak i prihvatili uslove koje su ponudili za njega, međutim, onda smo seli, razgovarali sa igračem, trenerom i između sebe i procenili da nije potrebno žuriti, jer smatramo da uslovi moraju da budu bolji. Nismo tada želeli da rizikujemo sa povredom i nekoliko dana je pauzirao, a sada se vraća - kaže Ivica Iliev za Telegraf.

Dakle, sve je još uvek otvoreno, ali ne postoji pritisak i moranje?

- Apsolutno. Rekli smo cenu igrača i održavamo kontakt, ali je sve malo prolongirano, pošto usled trajanja prelaznog roka tamo ima sasvim dovoljno vremena, a i nama je Suma veoma bitan u toj našoj borbi. Priče da nije bio u sastavu zbog forme ili ne znam čega su imaginarne, jer je protiv Napretka bio sjajan, u drugoj je trener promenio taktiku da bi probio blok rivala. Pripreme je odradio fantastično i važan je deo ovog tima Partizana, pa zato i ne žurimo i nismo želeli da ga prodamo čim se nešto konkretno pojavilo. Struka kaže da radi odlično na treninzima, što nas svakako sve raduje pred tešku utakmicu u Inđiji - zaključuje Ivica Iliev.

Video: Sporne situacije u Humskoj: i Radnik i Partizan oštećeni za penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    24. februar 2021 | 16:15

    Dao covek neopozivu ostavku na mesto sportskog direktora i ldno nastavi da radi isti posao i cak se ne krije:)).. ovo samo kod nas ima i moze... Ma mozeeee lagano

  • Milos

    24. februar 2021 | 16:15

    Zar nije ovaj lik dao ostavku otkud on u Partizanu

  • Čestitke

    24. februar 2021 | 15:53

    Ivici, konačno da ga postave na mesto direktora sportskog sektora. Dugo se kalio i dokazivao pa bi bio red da bude adekvatna zamena onom Ilijevu što je davno dao ostavku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA