Pioli pred veliki revanš sa Zvezdom: „Posedujemo malu prednost, moraćemo da odigramo kvalitetno“

„Ibrahimović će propustiti nekoliko treninga, ali biće na mečevima“, istakao je trener Milana

  • 0
Spezia Milan Foto: Tanjug/AP

Ekipa Crvene zvezde sutra u Milanu igra revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv istoimene ekipe. Iz Beograda u Italiju nosi sasvim pozitivnih 2:2, pa će na Apeninskom poluostrvu pokušati da „prepadne“ Rosonere i tako prođe u narednu fazu takmičenja.

Međutim, trener Milana, Stefano Pioli rekao je da njegov tim želi da ode što dalje u Ligi Evrope i da je zbog toga imperativ pobede protiv Crvene zvezde na samom vrhuncu. Analizirao je i šta to nije išlo po planu u prestonici Srbije.

- Put u Evropi je bio težak. Normalno da imamo poteškoća, ali smo ih prevazišli. Moramo da igramo sa puno pažnje i odlučnosti. Neophodan nam je visok kvalitet. U nedelju (derbi sa Interom, prim.aut) nismo imali osmehe na licima, ali tu je želja za ponovnim pokretanjem, da pokažemo da možemo da igramo odličan fudbal i pobeđujemo. Sada imamo prepreku u vidu Crvene zvezde, posedujemo malu prednost, koja nam ne dozvoljava da pripremamo meč na drugačiji način. Moraćemo da odigramo dosta kvalitetno da bismo prošli dalje. Analizirali smo poslednju utakmicu. Pogrešili smo u nedostatku inteziteta bez lopte, posebno u prvih pola sata. Nije neuspeh u padu u ovom mečevima. Neuspeh je zadržavanje na mestu na kojem ste pali. Ali već od sutra moramo početi ponovo da igramo intezivno i kvalitetno. Biće komplikovan meč, ali nam je prolaz nadohvat ruke. Želimo da idemo dalje u Evropi – analizirao je kompletnu situaciju Pioli.

Velike probleme muči odbrana Milana u poslednjih nekoliko utakmica. Protiv Intera su primili tri gola, a protiv Zvezde i Specije po dva.

- Uvek je pogrešno deliti odgovornost na pozicije u timu. Pokušavamo da napadnemo sa svim igračima, a to moramo da radimo i u odbrani. Nismo bili kompaktni, nismo imali inteziteta. Moramo da počnemo da igramo sa ritmom i doslednošću, već od sutrašnje utakmice – dodaje strateg Milana.

Neće na duelu sa Crvenom zvezdom zaigrati Benaser, što znači da će Frank Kesi morati da ga zameni. To samim tim znači da će crveno-beli imati jednu brigu manje.

- Benaser u ovom trenutku nema istu snagu. Potreban mu je individualni rad. Ove nedelje neće raditi sa ekipom. Kesi je dobro, a koji ću izbor napraviti, videćemo sutra. Imamo kvalitet i resurse u timu da održavamo nivo igranja na svaka tri dana – jasan je Pioli.

Veliki pritisak je na Zlatanu Ibrahimoviću, koji je pod konstantnom „paljbom“ italijanskih medija zbog učešća na prestižnom Sanremu.

- Svaki dan razgovaram sa Ibrahimovićem. Propustiće nekoliko treninga, ali će biti tu na mečevima. Iz ovih pritisaka on izvlači još veću motivaciju – rekao je Pioli o glavnoj zvezdi ekipe.

Video: Ibrahimović meč protiv Zvezde prati sa tribina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA