≫ 

Zvanično: Dragan Stojković Piksi je novi selektor reprezentacije Srbije!

Izvršni odbor je potvrdio odluku čelnika FSS-a

  • 99
dragan stojković Foto: MN Press

Čekali smo do danas, kako bismo i zvanično dobili potvrdu da je Dragan Stojković Piksi novi selektor reprezentacije Srbije, ali sada više dilema nema. Izvršni odbor usvojio je predlog čelnika, koji su prethodna dva meseca pregovarali sa iskusnim stručnjakom oko dolaska na klupu Orlova. Preostalo je samo da se obavi promocija, preneo je Mozzart Sport.

Otegao se izbor novog selektora, pošto se posle odlaska Ljubiše Tumbakovića očekivalo da novog dobijemo već do kraja prethodne kalendarske godine. U opticaju su bila brojna imena od nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Vladana Milojevića, preko bivšeg stratega Partizana, Sava Miloševića, pa sve do Veljka Paunovića. Međutim, odluka je pala na popularnog Piksija, koji je sam izjavio da je spreman da odvede Srbiju na Mundijal, ukoliko ga već svi žele na klupi nacionalnog tima.

Duga dva meseca trajali su pregovori u koje je bio uključen i kineski Gvangžu R&F za koji je Stojković bio vezan ugovorom. Međutim, taj posao je doveden do kraja, nisu još utanačeni svi finansijski detalji, što će uostalom uticati i na platu Dragana Stojkovića na mestu selektora reprezentacije Srbije.

FSS je dao slobodu novom selektoru da izabere saradnike, a kako se nezvanično govori, u stručnom štabu će biti Stevan Stojanović, Bratislav Živković, Žarko Đurović, Marko Perović, Aleksandar Kocić i japanski stručnjak za fizičku pripremu igrača, Katšuhito Kinoši.

Sve u svemu, pred Stojkovićem je veoma težak posao da Srbiju odvede na Svetsko prvenstvo u Kataru, nakon što je propuštena prilika da se nadmećemo na EURU ovog leta posle poraza od Škotske u doigravanju. Kvalifikacije počinju već za nekih mesec dana, kada će Republika Irska gostovati u Beogradu 24. marta, da bi samo tri dana kasnije bio odigran meč sa Portugalijom.

Što se tiče daljeg Piksijevog iskustva, on je postao nadaleko poznat vodeći japansku Nagoju od 2008. godine, sa kojom je osvojio titulu prvaka Zemlje izlazećeg sunca i Superkup. Velika većina stanovnika ove ostrvske zemlje sa divljenjem je zbog toga pričala o srpskom stručnjaku, koji je potom prešao u Kinu gde je od 2015. godine, pa sve do minulog januara vodio pomenuti Gvangžu R&F.

Video: Sporne situacije u Humskoj: i Radnik i Partizan oštećeni za penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hr

    24. februar 2021 | 18:25

    Trebali ste staviti Velju Nevolju za selektora, svi bi trčali

  • Mixx

    24. februar 2021 | 18:35

    Jos samo patrijarh PomFritije nije bio selektor 😂

  • D. M.

    24. februar 2021 | 17:58

    Doveli " vrhunskog" trenera! Zna li neko koga je on uopšte trenirao? Pukao u Japanu pa ajd da se vrne, sećate li se kako je Zvezda prošla kada se ovaj prošli put vrno! Bojim se da će i reprezentacija isto tako da prođe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA