≫ 

LŠ: Ni Borusija nema protivotrov za Sitijev "dosadni fudbal", Real pobedio sa igračem više

Obe pobede gostiju u večerašnjim preostalim mečevima osmine finala Lige šampionas

  • 4
Borusija - Mancester siti

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida stekli su prednost u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona koje su igrali u gostima sa Borusijom Menhengladbah i Atalantom.

Siti je doduše u Budimpešti došao do komotnih 2:0, dok je Zidanov sastav sa igračem više 70 minuta, tek na kraju, golom Mendija, slomio otpor italijanskog predstavnika - 1:0.

Revanši su na programu za 20 dana.

Nema sumnje da će pobednici ovih mečeva večeras imati značajno vođstvo pre odlučujućih 90 minuta, posebno se to misli na Siti koji je već u prvom sudaru sa nemačkim timom pokazao zbog čega je trenutno najveća sila u Premijer ligi.

Hungary Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Gvardiolin tim možda ne igra atraktivno, neko će reći da "ubija fudbal" besomučnim dodavanjima od noge do noge, ali to je sistem koji i te kako daje rezultata, a Borusija je 19. tim zaredom koji nije našao odgovor na takav stil lidera engleskog fudbala.

Ipak, ono što je zanimljivo je da su oba gola gosti večeras dali posle centaršuteva, posle dve gotovo preslikane akcije u režiji Kansele i Bernarda Silve, s tim što se kod drugog gola u akciju uključio i Žesus.

U obe te akcije Kanselo je ubacio loptu negde na peterac, kod prve je Silva glavom pogodio mrežu, dok je u situaciji koja je prethodila drugom golu glavom dodao lotu Brazilcu, a ovaj onda pogodio za 2:0.

Podatak da je Borusija prvi udarac ka golu uputila tek u 63. minutu dovoljno govori o odnosu snaga večeras na "Puškaš Areni" gde su, podsećamo, dva tima igrala zbog zabrane nemačkih vlasti da se ugosti engleski tim na tlu Nemačke.

Borusija - Mancester siti

Foto: Tanjug/AP

U isto vreme, u Bergamu, desetkovani Real je uzeo ono što mu se ponudilo od 18. minuta kada je sudija Tobijas Stiler isključio neopreznog Frojlera zbog prekršaja nad Mendijem malo van kaznenog prostora.

Bio je Mendi u naletu ka golu, stigao do lopte pre Froljera, koji ga je oborio i dobio crveni karton, neko će reći prestrogo, ali čak se ni VAR soba nije oglasila posle te situacije što ukazuje na ispravnost odluke glavnog arbitra.

Ispostavilo se da je Mendi bio igrač odluke ne samo zbog te situacije, već i zbog činjenice da je rešio utakmicu golom u 86. minutu!

Između crvenog kartona Frojlera i gola Mendija, Real je, očekivano, brojčano jači dominirao, međutim bez Benzeme, Azara i nekolicine udarnih igrača nije umeo da postigne gol. Promašivali su Isko, Vinisijus, Modrić, Kasemiro, pa je delovalo da Gasperinijev tim, ipak, može sačuvati obećavajućih 0:0 pred revanš.

Atalanta - Rea

Foto: Tanjug/AP

Naravno, ni 0:1 nije rezultat koji otpisuje Atalantu iz trke za četvrtfinale, znao je Gasperinijev tim u poslednje dve sezone da čini prava mala čuda protiv većih i jačih od sebe, pa je jasno da Madriđane u revanšu ne očekuje nimalo lagan zadatak.

Atalanta od isključenja Frojlera praktično nije ni mogla da igra svoju igru, sve taktičke zamisli što se tiče napada su pale u vodu posebno od trenutka kada se i Zapata povredio, te je u nastavku domaći tim sve svoje snage skoncentrisao na odbranu svog gola.

Liga šampiona, 1/8 finala

Atalanta - Real Madrid 0:1

(Mendi 86)

Borusija M. - Mančester Siti 0:2

(Silva 29, Žesus 66)

Utorak

Atletiko Madrid - Čelsi 0:1

(Žiru 68)

Lacio - Bajern 1:4

(Korea 49 - Levandovski 9, Musiala 24, Sane 42, Aćerbi 47.ag)

Sreda

Atalanta - Real Madrid 21:00

Borusija Menhengladbah  - Mančester siti 21:00

Ranije odigrano:

Red Bul Lajpcig - Liverpul 0:2

Porto - Juventus 2:1

Barselona - Pari Sen Žermen 1:4

Sevilja - Borusija Dortmund 2:3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    24. februar 2021 | 23:32

    Real jeste daleko losiji nego prethodnih godina, ali i kad ispadnu u Ligi Sampiona ispadnu kao od Man Citya sa 2:1, nikad Real nije dozvolio da im neko da 8 golova kao Bayern Barceloni. Razlika izmedju Barse i Reala je u ligi sampiona sto Barcelonu protivnici ponizavaju. I evo sprema nam se nova katastrofa na parku prinčeva, neki prognoziraju ponovo 8 komada i debakl a to ce se sigurno i desiti. Ovaj put PSG ce biti kompletan za revans.

  • Realno

    25. februar 2021 | 09:15

    Siti igra dosadan fudbal ? Mozda bi igrao zanimljiviji da Borusija nije stala sa 11 igraca na 30 metara od gola i nije ni razmisljala da predje pola. Igrati dosadan fudbal je umetnost, kao nekad Barselona, kad pritivnik ne moze da ti uzme loptu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA